Nu har Apple släppt Oceanic+ till Apple Watch Ultra

Från sajten:
image

När Apple presenterade Apple Watch Ultra så visade de även upp appen Oceanic+ och nu har den släppts i det fria.

Oceanic+ är en app som gör din Ultra till en dykdator och med hjälp av djupmätaren och vattentemperatursensorerna på Ultra så kan du ha bra koll när du är ute och dyker.

Nu finns det en kompletterande app som förmedlar snabb och tydlig information till dykarna”, säger Andrea Silvestri, Huish Outdoors chef för produktutveckling och design, som har lett arbetet med att ta fram Oceanic+. Ända sedan Apple Watch Ultra presenterades i september har Andrea Silvestri utfört undervattenstester av Oceanic+ på enheten för att få appen klar för lansering.

Apple Watch Ultra är certifierad enligt WR100 och EN 13319 som är en internationell standard för djupmätare och andra dyktillbehör. Innan du ska ned i plurret så kan du ange yttid, djup och gas i dykplaneraren i Oceanic+-appen så räknar appen ut direktuppstigningstiden så du vet när det är dags att ta sig till ytan igen. Funktionen tar även hänsyn till tidvatten, vattentemperatur och aktuell information så som sikt och strömmar. När dyket är genomfört så finns det massor av data att hämta i appen för den som är intresserad. Eftersom Apple Watch har haptik så kan dykaren enkelt känna när appen vill något.

Ljud färdas mycket effektivare i vatten än i luft”, förklarar Silvestri. ”Så om jag dyker med någon annan vars dykdator ger ifrån sig ljud kan jag inte riktigt höra om det kommer från min eller den andra dykarens dator. Jag kan höra ljudet men inte avgöra varifrån det kommer. Med hjälp av haptiken i Apple Watch Ultra har vi gjort upplevelsen väldigt personlig, där du får vägledning med ett lätt tryck på handleden.

Appen har ett grundabonnemang som är gratis men vill du åt de mer avancerade funktionerna så kostar appen 135 kronor per månad eller 1 079 kronor per år. Är ni flera dykare i familjen så går det att använda familjedelning för 1 395 kronor per år och då kan fem personer använda appen.

Källa: Pressmeddelande

Länk till appen: ‎Oceanic+ Dive Computer App i App Store

Är det nu @Stefan_Sandstrom köper Apple Watch ?

1 gillning

Den kan väl fortfarande inte prata med första steget för att få trycket i flaskan?.
Sedan vet jag inte om jag vill betala en månadskostnad för en app som har funktion som min befintliga dykdator?