Nu går det att köpa enbart motorn Eve MotionBlinds

Från sajten:
image

För någon månad sedan blev det möjligt att köpa smarta rullgardiner med stöd för Thread. Nu är det även möjligt att bara köpa enbart motorn för dig som redan har rullgardin.

Det är Malmöbaserade företaget Rollodin som säljer den batteridrivna motorn Eve MotionBlinds som en separat produkt. Som vi tidigare skrivit om så är detta den första motorn för rullgardiner på marknaden som stöder Thread och som fungerar med Apple HomeKit. Denna motor använder Bluetooth och Thread för att kommunicera med ditt smarta hem via Apple HomeKit. Först ut var ett annat svenskt företag, OmniaBlinds som började sälja ett komplett set med rullgardin och motor för runt 3000 kronor och vi testade produkten tidigare och gillade det hela (läs mer om testet här).

Eve MotionBlinds

För dig som inte vill köpa hela kittet och redan har en fungerande osmart rullgardin är det nu möjligt att köpa motorn löst och montera denna på egen hand. Priset ligger på 1475 kronor och den beställs direkt från Rollodins hemsida. Det är precis samma motor vilket innebär att du kan åtnjuta all automatisering och inställningsmöjligheter som finns via Eve Home eller Hem-appen.

Eve MotionBlinds är 58 cm lång, väger 600 gram och har en diameter på 25 mm. Enligt företaget ska även tillbehör i form av medbringare (drivhjul), adapters och beslag kunna köpas via hemsidan inom kort.

Är detta något du slår till på för att få till en smartare rullgardin hemma?

Källa: Rollodin

Aldrig BT.

Byter hellre rullgardin till en med kulkedja och kör en Aqara Roller Driver E1.

Den har Thead också

Innebär väl fortfarande att all kommunikation sker över BT och inget annat?

Nej, Thread baserar sig på IEEE 802.15.4 som även t.ex. ZigBee baserar sig på.

Jag skulle vilja förstå lite bättre vad som är kravet för att kunna använda befintliga rullgardiner. Är det tex endast själva tyget man tar från sina dumma rullgardiner?

Jag har aldrig uppfattat Thread som ett helt eget överföringsprotokoll utan att något annat låg i grunden.

@Micke_Rehn har skrivit en bra genomgång av vad Thread är här på Teknikveckan: