Nu fungerar svenska Plejd med Homey

Från sajten:
image

Svenska företaget Plejd meddelar via sin Facebook-sida att de nu har stöd Homey. Den smarta plattformen Homey blev plötsligt lite smartare!

Plejd som primärt fokuserar på lösningar för styrning av smart belysning i våra hem har nu en ny samarbetspartner. Nederländska och välkända plattformen Homey kan nu styra produkter från Plejd direkt i sitt gränssnitt vilket möjliggör fler automationsmöjligheter. För att detta ska fungera krävs en Plejd Gateway samt Homey-appen.

Vad gillar ni denna nyhet från Plejd?

Källa: Plejd

Nice. Plejd har varit tråkigt för att de saknat officiella integrationer till smartare system, även om det har funkat via fulhack. Att det endast funkade med Google Home under så lång tid var trist, men nu kom Homekit hyfsat nyligen och nu Homey. Nu ska de bara lösa Home Assistant också. Återigen, det finns redan fulhack som löser detta, och nu går det även in som Homekit-tillbehör, men en officiell integration är alltid att föredra.

Konstigt och synd att man inte fokuserar på ett öppet API istället...

Home Assistant går väl bra med t.ex. ha-plejd eller Hassio-plejd?

Ja, det gör det. Men båda dessa är fulhack, vilket jag skrev fungerar. Det hade varit bättre med en officiell integration så att man vet att det alltid kommer funka, utan att vara beroende på att en privat utvecklare ska uppdatera vid behov.

1 gillning