Nu finns Dual Camera för Snapchat

Från sajten:
image

Snapchat har precis lanserat funktionen Dual Camera som gör det möjligt att använda båda mobilkamerorna samtidigt. Funktionen påminner till viss del om den hos BeReal.

Företaget Snap har nu lanserat en ny funktion till Snapchat – Dual Camera. Denna gör det möjligt att använda båda mobilkamerorna vid inspelning, den filmar både fram och bak samtidigt vilket är som upplagt för lite kreativt innehåll. Dual Camera lanserades tidigare i år som en del av Director Mode, Snaps nya skaparkamera. Verktyget får nu mer synlighet genom att Snapchat placerat Dual Camera i huvudkamerans verktygsfält. Används med fördel för Snaps och Stories eller i Spotlight-videos.

Snapchat-användare kommer att ha valet av flera layouter, inklusive vertikal, horisontell, bild-i-bild och clipart. Dessutom finn tillgång till kreativa verktyg, inklusive musik, klistermärken och linser.

Dual Camera kommer fortsättningsvis också att leva vidare i Director Mode tillsammans med Green Screen, Camera Speed och Jump Cut, som kommer under de kommande månaderna. Funktionen finns tillgänglig från och med idag på iOS (iPhone XS/XR eller nyare) och lanseras inom de kommande månaderna för Android.

Källa: Pressmeddelande