Nu finns Bard med Gemini Pro från Google i Sverige

Från sajten:
image

Sedan igår finns Gemini Pro-modellen tillgänglig i Sverige. Detta är Googles största och mest kapabla AI-modell

Gemini är Googles mest avancerade AI-modell som presenterades i december förra året. Google Bard använder en version av Gemini Pro-modellen som är särskilt bra på att förstå, sammanfatta, resonera, koda och planera. I samband med företagets AI-utveckling har de proaktivt varit i kontakt med experter, beslutsfattare och lagstiftare i samband med expansionen.

Som del av lanseringen utökas möjligheten att dubbelkolla Bards svar på svenska. När användaren trycker på “G”-ikonen kommer Bard att läsa igenom svaret och utvärdera om det finns innehåll på nätet som kan underbygga det. När ett påstående kan utvärderas kan användaren klicka på de markerade delarna och lära sig mer om information som stödjer eller säger emot påståendet med hjälp av Google Sök.

Då Gemini är en multimodal AI-modell som innebär att den kan generalisera och fungera över olika typer av information, inklusive text, bilder, ljud, video och kodningsspråk. Nu finns funktionen för att göra text-till-bild-generering tillgänglig i Bard. Funktionen finns vid lansering på engelska, och stöd för fler språk väntas läggas till snart.

För att skilja på bilder skapade med Bard från originalverk som är skapade av mänskliga konstnärer, använder Bard SynthID för att bädda in digitalt identifierbara vattenstämplar i bildpunkterna i genererade bilder. De använder också filter för att undvika att generera bilder av namngivna personer och förhindra skapandet av deepfakes. Google kommer att fortsätta att investera i nya tekniker för att förbättra säkerheten och integritetsskyddet för våra modeller.

 

Det ser också ut som att Bard kommer att döpas om till Gemini enligt ett blogginlägg på 9To5Google.

Källa: Pressmeddelande