Nu dyker produkter för smarta hemmet upp hos Lidl igen

Från sajten:
image

För dig som är sugen på att köpa prylar till ditt smarta hem så har Lidl en del att erbjuda. Från och med torsdag den 24 augusti går det att fynda.

Lidl Smart Home erbjuder produkter för det smarta hemmet under varumärkena Silvercrest samt Livarno som alla baserar sig på plattformen Tuya. Många av produkterna har stöd för Zigbee 3.0 och i vissa fall används även Wi-Fi för kommunikation. Oavsett vilket så håller produkterna ofta ett lågt pris vilket innebär att de brukar försvinna snabbt från butikerna så det gäller att vara på hugget.

Från och med torsdag den 24 augusti går det att köpa deras hubb, ljuskällor, smarta pluggar och ljusslingor. Lite synd dock att inte samma produkter som nyligen erbjöds danska och nederländska kunder dyker upp på svenska marknaden. I Nederländerna finns det bland annat rullgardiner och trädgårdsbelysningar. Vi hoppas på att även de kommer hit.

Tänk på att den senaste versionen av Lidl Smart Home Zigbee Gateway också har stöd för HomeKit vilket innebär att anslutna produkter till denna exponeras i Apple Home.

Vill du läsa mer om Lidl Smart Home kan du göra det här.

Källa: Lidl

1 gillning

Är grejerna något att ha?

Jag kör med 2 lightstrips och några lampor hemma, de har funkar i några år nu i alla fall.

1 gillning

Jag har hyfsat mycket av deras grejer. Av två olika generationer (årsmodeller). Rent tekniskt sett har allt, utom en rörelsesensor samt en knapp (rund med magnet) dom brukade sälja, fungerat förvånansvärt bra.

Lamporna hittas direkt av Hue, inga problem att använda i Google Home eller HA. Deras egna app var så där i början (när dom sålde smart home saker första gången i Sverige). Men den är åtminstone ok / funktionsduglig nu. Lite beroende på krav.

Men i och med att lampor, led-listen, eluttag och om jag inte minns helt galet även fördelningsdosan med USB-uttag ansluter problemfritt som Hue-enheter fungerar dom i princip oavsett om man kör något system redan.

Det jag inte tyckt var så bra med första omgången jag köpte var färgerna. Hue, WiZ, Ikeas lampor (speciellt de senaste) har klart bättre färger. Samtidigt så har dom varit ok, lite beroende på var dom sitter och vad dom ska fylla för funktion.

Förra året köpte jag lite mer av deras saker. Bland annat var det en ny gateway. Minns inte när appen uppdaterades, men även den är bättre nu, färgerna tycker jag fortfarande är den svagaste punkten.

En imponerande sak är hur smidigt dom ansluter till Hue. När jag lägger till en ny Hue-lampa är det mer regel än undantag att jag får fylla i serienumret för att lampan ska hittas. Lidls lampor hittas omedelbart. Jag kan inte minnas att det strulat en enda gång.

Jag har även köpt ”lysande bollar” tillträdgården som tillhör deras smart home serie. Även dom funkar som Hue-enheter. Dom tycker jag är riktigt trevliga, dom lyser inte så starkt men fina färger och bidrar till att göra trädgården lite ”mysigare”.

Med tanke på priset tycker jag dom är prisvärda. Så länge man har i bakhuvudet inte är super. Ev, att det blivit bättre i år.

3 gillningar

Verkar som att man måste köra nätadapter separat, något som vet vad det är och kostar?

  • En nätsluss (säljs separat) enligt Zigbee-standard krävs för användning av den här produkten

Det är hubben man menar, dålig översättning från tyska?

Jaha, tyckte ordet "nätsluss" va lite udda :crazy_face: