Nu blir Homey en del av LG Electronics

Från sajten:
image

Plattformen Homey köps upp av elektronikgiganten LG Electronics. Homey ska nu integreras med produkter från LG och kunna nå en större marknad.

Nederländska företaget Athom som är känt för sin produkt Homey blir nu en del av LG Electronics. I ett pressmeddelande meddelas att LG förvärvar 80 procent av företaget för att stärka sin position på marknaden för smarta hem. Företagets grundare, Emile Nijssen och Stefan Witkamp kommer att stanna kvar i bolaget.

I och med förvärvet blir LG en av de ledande företagen inom det smarta hemmet och enligt uppgift kommer produkten, Homey att fortsätta utvecklas precis som tidigare. Skillnaden är att man nu får tillgång till den kunskap och de kanaler som LG har idag när det gäller närvaro på marknaden. Inom kort kommer LG att införliva teknologin som Homey använder i sina produkter vilket innebär att fler användare kommer att få tillgång till funktioner för det smarta hemmet. I första hand ska man se till att produkter som använder LG ThinQ integreras med Homey.

Vad tror ni om detta? Lite som när Samsung köpte upp SmartThings för en del år sedan…

Källa: Pressmeddelande

Största risken är väl om LG ser detta som ett försök att stärka sitt eget ekosystem och sälja fler nya LG-produkter istället för att låta Homey vara en tillverkarneutral plattform.

Jag hoppas det blir en neutral plattform. Sen LG slutade med mobiler så har LG inte ett så stort ekosystem längre om man jämför med Apple och Samsung. Vet inte om de gör datorer längre heller? Inte sett en LG dator på många år.