Nu blir även ytterdörren smart i ditt hem

Från sajten:
image

Att våra hem blir smartare råder det inget tvivel om och det gillar vi skarpt. Nu är det dags för ytterdörren att bli smartare och detta via Masonite.

Masonite är ett amerikanskt företag som nu visar upp sin senaste skapelse vid namn M-Pwr. Det rör sig om en ytterdörr med smarta funktioner inbyggda redan från början. Företaget har slagit sig samman med välkända varumärken som Ring och Yale för att ge det där lilla extra. Vi pratar alltså om en ytterdörr med inbyggt smart lås och dörrvideoklocka.

Masonite Smart Door

Dessutom har man tänkt till och byggt in ett backup-batteri i dörren om ifall att strömmen skulle gå och detta håller i upp till 24 timmar. Det finns även inbyggd belysning upptill som lyser upp nedåt så du slipper famla i mörkret vilket faktiskt är riktigt smart tänkt.

Dörren är tillverkad av glasfiber och ansluts till ditt Wifi-nätverk och till elnätet via en patenterad teknik som säkerställer att alla komponenter får ström tillsammans så du inte behöver individuella batterier för respektive funktion. Du får full koll på allt via den tillhörande appen där den inbyggda belysningen kan hanteras samt se status på om dörren är öppen eller stängd.

Nackdelen då? Än så länge erbjuds denna bara via en husbyggare i Charlotte i North Carolina, USA. Fler partnerskap utlovas men visst hade det varit nice med en version om även fungerat här i Sverige eller vad tycker ni?

Källa: Engadget

Särskilt om den är så smart att den håller kyla borta…:cold_face: