Nu är det 10 år sedan Uber kom till Sverige

Från sajten:
image

Nu är det 10 år sedan första resan med Uber-appen gjordes i Sverige och då i Stockholm. Idag finns Uber-appen tillgänglig i 10 olika svenska städer.

Uber fyller 10 år i Sverige vilket företaget vill uppmärksamma med lite kuriosa och lyfta fram lite av vad som hänt under dessa år. Första staden i Sverige att få tillgång till Uber var Stockholm och numera finns appen tillgänglig i tio svenska städer.

Sedan lanseringen i Sverige har över 2 miljoner unika resenärer tagit sig från punkt A till B via Uber-appen. Människor från 167 olika länder har i sin tur använt sig av Uber-appen för att resa i Sverige. Den genomsnittliga Uber-resan är runt 10 kilometer, men en passagerare toppar listan för den längsta resan hittills genom att den 8 maj 2015 beställa en resa via Uber Black och åka 631 kilometer, från Stockholm till Jönköping – och sedan tillbaka igen.

När det gäller omdömen så är dessa städer, Västerås, Malmö, Örebro, Linköping och Norrköping de där förarna varit mest nöjda med sina resenärer där snittet ligger på 4,9 stjärnor. Tips på att få höga betyg från chaufförerna är att:

  1. Fundera på om upphämtningsplatsen är optimalt angiven baserat på trafikregler och trafik – ibland kan det spara tid för både förare och resenärer att beställa resan t.ex. på andra sidan gatan
  2. Beställ inte resan förrän du är redo – låt inte föraren vänta på dig
  3. Visa respekt och var trevlig – några vänliga ord kan göra stor skillnad för någons dag
  4. Ät och drick inte i bilen – bilen är förarens arbetsutrustning som ska hållas ren och snygg för fler resor
  5. När du går ut ur bilen, se till att du inte har glömt något och smäll inte i dörrarna

Ett decennium med Uber i Sverige

2013 – Den första Uber-resan någonsin gjordes i Stockholm den 4 januari. Det var en resa via Uber Black och den gick från Hägerstensåsen till Södermalm.

2014 – Uber Black görs tillgänglig för resenärer i Göteborg den 7 augusti 2014, strax före Way out West-festivalen.

2015 – Den längsta resan som någonsin gjorts i Sverige var 631 km lång och ägde rum den 8 maj 2015. Färden gick från Stockholm till Jönköping och tillbaka.

2014 – UberX, Ubers mest populära tjänst, lanseras den 31 januari. UberBoat lanserades under en begränsad tidsperiod i Stockholm vilket gjorde det möjligt för resenärer att boka båtturer via Uber-appen.

2016 – UberX görs tillgängligt i Malmö den 2 mars 2016. Uber i Stockholm får ett tillskott med appen Uber Eats, som gör det möjligt för människor att beställa mat som levereras till dörren. UberChopper lanseras under en period – där resenärer kunde boka en helikoptertur för att anlända med stil till Summerburst-festivalen i Stockholm.

2019 – Uber integrerar Lime på Uber-plattformen vilket gör det möjligt för resenärer att boka en elscooter eller elcykel direkt via Uber-appen. Flera nya säkerhetsfunktioner lanseras i appen i Sverige, bland annat Ride Checks, varningar för cykelbanor och ansiktsmatchning för förare.

2020 – Uber donerar 5 000 resor till vårdpersonal i Stockholm, för säkra resor till jobbet i en tid då antalet covid-drabbade ökade. Uber Green lanseras i Sverige för att erbjuda svenska resenärer möjligheten att boka en resa med en elbil.

2021 – Uber Pet lanseras i Sverige för att göra det möjligt för resenärer att enkelt åka med sina fyrbenta vänner. Uber Reserve lanseras för att göra det enklare att boka resor i förväg upp till 90 dagar innan avresa, i en tid där allt fler önskar förutsägbarhet.

2022 – Uber Travel lanseras, vilket gör det möjligt för resenärer att integrera Outlook och Gmail via Uber-appen för smidigare reseplanering. Uber-appen görs tillgänglig för resenärer i Linköping, Norrköping, Västerås och Örebro och Helsingborg.

2023 – Uber-appen görs tillgänglig i Eskilstuna den 12 april, vilket är den tionde staden för Ubers tjänster i Sverige.

Källa: Pressmeddelande