NordVPN lanserar sårbarhetsdetektering mot kända säkerhetshål

Från sajten:
image

NordVPN lanserar Threat Protection som ska skydda mot sårbarheter i applikationer på sina datorer. Installerade appar skannas av mot en stor databas.

Cybersäkerhetsföretaget NordVPN adderar en ny funktion till sitt abonnemang. Nya funktionen Threat Protection, som ingår i befintliga abonnemang, skannar av installerade applikationer och varnar om dessa har kända sårbarheter. Den nya funktionen skannar Windows-datorer efter applikationer med kända sårbarheter och meddelar användare om eventuella säkerhetsbrister, så att förebyggande åtgärder kan vidtas.

För att upptäcka om applikationer är mottagliga för attacker kontrolleras dessa mot en databas med över 100 000 applikationer samt deras versionsnummer, som sedan tidigare är kända för sina sårbarheter. När verktyget upptäcker en eller flera av dessa sårbarheter skickar det en varning till användaren, som kan vidta relevanta åtgärder. Efter att ha fått en varning om ett säkerhetshål rekommenderas användare att omedelbart uppdatera applikationen i fråga.

Källa: Pressmeddelande