Nolan återskapade atombomb utan CGI till filmen ”Oppenheimer”

Från sajten:


Cristopher Nolan är känd för att välja praktiska effekter före datoranimering så självklart blev det så även när det ska visualiseras en atombomb.

Oppenheimer är Christopher Nolans nästa storfilm med Cillian Murphy i rollen som Robert Oppenheimer. Mannen som ofta refereras till som ”fadern till atombomben”. Filmen kommer handla om hur han under andra världskriget skall skapa ”supervapnet” som ska kunna stoppa krig. När det nu blev Christopher Nolans uppdrag att ta dessa bomber till vita duken valde han inte den enkla vägen.

Istället valde han att filma de enorma explosioner och svampmoln som atombomber lämnar efter sig med hjälp av fysiskt material. Detta berättade han under en intervju för filmen som har premiär till sommaren. Han avslöjade även att det blev en enorm utmaning som till slut gick vägen tack vare hans filmteam och deras arbete. Oppenheimer har biopremiär 21 juli 2023.

Via: Looper

Från sajten:


Här kommer den officiella trailern för Oppenheimer.

Oppenheimer är Christopher Nolans nästa IMAX-filmade mästerverk efter Dunkirk. Som vi tidigare skrivit om innehåller filmen riktiga effekter för att illustrera atombombsexplosioner snarare än CGI.

I rollen som Robert Oppenheimer kommer vi få se Cillian Murphy. Oppenheimer står inför den paradoxala lösningen av att rädda världen genom att riskera förstöra den. Filmen är baserad på den Pulitzerprisbelönta boken American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer av Kai Bird och den bortgångne Martin J. Sherwin. Filmen är producerad av Emma Thomas, Atlas Entertainments Charles Roven och Christopher Nolan.

Källa: Youtube

1 gillning