NIU öppnar världens första obemannade butik för personfordon

Från sajten:
image

I Stockholm öppnar nu världens första obemannade butik för personfordon. Det är företaget NIU som står bakom satsningen i Sverige.

NIU öppnar nu världens första obemannade butik för personfordon i Stockholm. För första gången i världen öppnar en butik som erbjuder testning och beställning av personfordon helt utan mänsklig assistans. Bakom satsningen står elfordonsvarumärket NIU som tillsammans med säkerhet- och teknikexperterna Securified Access by Corepart och HonestBox, byggt upp ett obemannat showroom på Sveavägen 126 i Stockholm.

Syftet är att skapa ökad tillgänglighet genom långa öppettider, samt en smidigare köpupplevelse genom innovativa lösningar inne i butiken. Lokalen i kommer att visa upp mopeder och motorcyklar för allmänheten som kan testa och prova dessa helt obemannat. För att komma in krävs identifikation med Bank-id och information om produkterna ges via QR-koder.

Butiken har öppet mellan klockan 08-20 alla dagar i veckan. För säkerheten finns ett AI-baserat kamera- och ljudsystem som bland annat varnar om en oidentifierad person går in i butiken, och larmar om någon ramlar eller skriker. NIU’s obemannade butik kommer testas under året. Fungerar konceptet bra är planen att öppna på fler platser i Sverige där konventionella butiker eller showrooms inte varit lönsamma på grund av personalkostnader och säsongsvariationer.

Så funkar det:

Showroomet fungerar genom Securified Access by Coreparts och HonestBox tekniska lösningar. För att komma in i showroomet identifierar man sig via Bank-id och väl inne blir man välkomnad av en röst som förklarar hur showroomet fungerar, hur man handlar samt ger information om produkterna. Vill man ha mer information om enskilda produkter skannar man enkelt en QR-kod som finns på respektive produkt och kommer då in på hemsidan, där man kan lägga till produkterna i sin varukorg och beställa via hemsidan.

Vad tror ni om detta koncept?

Källa: Pressmeddelande