Nintendo Switch Sports ger oss träningsvärk i armen

Från sajten:
image

2006 var året vi för första gången fick uppleva rörelsekontrollen med Nintendo Wii och Wii Sports. Ingen kan väl glömma alla spruckna skärmar, krossade lampor och skavda tapeter? Nintendo Switch Sports är här och vi har tillbringat helgen med det.

Kanske slipper vi spruckna skärmar denna gång med tanke på att kontrollerna till Nintendo Switch väger en bråkdel av de gamla Wii-kontrollerna. I fredags släpptes nya Nintendo Switch Sports som är en ny uppdaterad version av det klassiska spelet. Det handlar inte om en ren remake utan vi får endel nytt. Nya sporter, sockersöta figurer, uppdaterad grafik och mer fokus på onlinespel.

Nintendo Switch Sports

Det vi mest såg fram emot var att få uppleva bowlingen igen. Det är sig likt – vi känner igen kontrollerna och blir inte besvikna på den mer krispiga grafiken. Vi får också fotboll, badminton, tennis, volleyboll och chambara-fäktning. Vilket alla ger oss precis vad vi förväntat oss. Senare i år kommer också golf med en fri uppdatering.

Nintendo Switch Sports

De söta figurerna vi skapar är nytt för denna version. De till en början väldigt platta och könlösa avatarerna byggs under tiden på med de saker vi låser upp genom att spela online. Vi får styla våra figurer och efter mycket om och men lyckades jag låsa upp glasögonen som tillsammans med ett låtsasskägg nästan kunde skapa min avbild. Vi kan också använda oss av våra tidigare skapade Mii-figurer, men vi tycker att dessa nya figurer passar mycket bättre in i spelet.

Nintendo Switch Sports

Den uppdaterade grafiken poppar verkligen. Färg och krispigheten känns verkligen som ett lyft från sina föregångare.

Alla spel baseras på rörelsekontroll och köper vi den fysiska versionen får vi också med ett band för att spänna kontrollen på benet som ger oss möjligheten att sparka boll på ett nytt sätt. Vilket dock leder till besvikelse då detta enbart används i ett spelläge. Där vi skall skarva en boll vid en fast situation. Där det känns som att det enda som spelar in är tajmingen av sparken. Inte vinkel eller kraft.

Nintendo Switch Sports

Den vanliga fotbollen blir dock snabbt en av de nya favoritsporterna, det påminner lite om Rocket League. Men istället för att använda bilar för att förflytta den gigantiska bollen så är det dessa söta små figurer. Här styr vi spelaren med den vänstra kontrollens spak medans vi med hutlöst svingande av den högra styr vinkel och hårdhet på våra sparkar.

Vi får flera multiplay-alternativ och vi kan spela med vänner på plats eller över nätet. Spelar vi bowling så kan vi nu välja att spela flera samtidigt med splitscreen istället för som tidigare snällt vänta på sin tur. Fokus ligger mycket på onlinespel, det är där vi levrar upp vår karaktär och låser upp nya objekt för att snygga till oss.

Nintendo Switch Sports

Nintendo har satt ett något lägre pris på detta spel vilket vi är tacksamma för. Med en prislapp på 499 kronor för den fysiska versionen med det medföljande bandet och 415 kronor för det digitala. Om du inte verkligen vill ha kassett och fodral rekommenderar vi att köpa det online, för att betala extra för spännbandet till benet känns bortkastat.

Nintendo Switch Sports

Vi kommer få uppdateringar varje vecka som innehålla olika objekt både för styling och utrustning. Vi får till exempel nya svärd, glatt färgade bollar och racket vi kan utrusta vår spelare med. Kort och gott är det dessa objekt och ett betyg i Online Pro League som skall driva oss vidare i spelet med hjälp av onlinespel vilket känns något smalt och vårt belöningssystem i hjärnan kickar inte riktigt igång på detta. Men det är ett fantastiskt roligt spel, online funkar det väldigt bra och tillsammans med någon i den fysiska världen är det ett perfekt partyspel och lite tillfredställelse får vi av att försöka slå vårt oslagbara rekord i bowling.

Nintendo Switch Sports går endast att spela med en dockad Nintendo Switch tillsammans med Joy Cons. Inte med Switch Lite eller ett Switch i table top mode.

Love it❤️

1 gillning

Från sajten:
image

Uppdateringen som skulle skett tidigare i år har nu äntligen fått sig ett officiellt släppdatum.

Nintendo Switch Sports hade det mesta och lite till som det klassiska Wii Sports bjöd på. Men en sport saknades – golf. Så nu är det äntligen dags för Nintendo att göra samlingen komplett.

⛳ Get into the swing of things when Golf arrives in the next free #NintendoSwitchSports update on 29/11!

Eight-player Survival Golf, returning holes from the Wii Sports series, and more await! pic.twitter.com/UozmlpSumU

— Nintendo UK (@NintendoUK) November 22, 2022

Den 29 november släpps uppdateringen med golf som kommer erbjuda spelläge både lokalt och online med 21 golfbanor. I online-läget är det även ett survival mode där den med mest slag under varje runda åker ut tills en vinnare står kvar.

Via: Eurogamer

2 gillningar