Nintendo Switch går om Playstation 4 i antal sålda exemplar

Från sajten:
image

Nintendo Switch har blivit den tredje mest sålda videospelkonsolen genom tiderna.

Enligt företagets senaste resultatrapport har nu Nintendo Switch har passerat Game Boy och PlayStation 4. Sammanlagt har Nintendo Switch sålt totalt 122,55 miljoner enheter. De två konsolerna som ligger steget framför Switch är DS och PlayStation 2.

Men allt är inte guld och gröna skogar för Nintendo. Företaget rapporterade en minskning av försäljningen av enheter för den nio månaders period som slutade den 31 december 2022. Totalt blev det “bara” 14,91 miljoner enheter sålda jämfört med 18,95 miljoner föregående år. Förutom detta gav en minska omsättningen smolk i bägaren för företaget. Nintendo hade en minskning på 5,6% av omsättningen för det räkenskapsår som avslutas i mars. Även spelförsäljningen minskade med 4% under samma period. Detta trots att Pokemon Scarlet/Violet släpptes under den här perioden och som det såldes hela 20,61 miljoner av.

Halvledarbrist och hårdvara står som skurkarna bakom i alla fall huvudorsakerna till minskningen. Nintendo Switch är jämfört med senaste Xbox och Playstation-konsolerna rejält sämre när det kommer till hårdvaran. Även Sony och Microsofts hårda satsningar på spel och prenumerationer sägs påverkar Nintendos försäljning.

Nintendo själva har sagt att övergången till sin nästa konsol är ett stort fokus just nu. Men för Nintendo att gå om Playstationen 2 innan dess i antal sålda enheter behöver Nintendo få sålt hela 33 miljoner enheter till.

Via: Engadget

 

2 gillningar

Jag har spelat Nintendo en gång, då körde jag Mario kart. Det var så kul. Sen efter tre veckor, så gjorde vi det igen. Det var det roligaste spelet jag har spelat på ett Nintendo.:grinning:

Väntar in Switch 2, räknar med att den är bakåtkompatibel :slight_smile:

Kommer behöva köpa en till. Får så sällan feeling och när det väl händer tenderar jag att sitta framför fel tv.