Nintendo slår samman alla dotterbolag i Europa

Från sajten:
image

Nintendo har berättat att de tänker slå samman samtliga grenar av bolaget i Europa till ett enda stort bolag – Nintendo Of Europe SE.

Det innebär att Nintendo Frankrike, Nintendo Benelux (Belgien, Nederländerna och Luxemburg) och Nintendo för iberiska halvön (Spanien, Portugal och Andorra) slås samman och skapar Nintendo of Europe SE.

Nintendo of Europe är ett befintligt bolag som utgår från Tyskland idag. De tidigare nämnda delarna slås samma med detta och får sedan namnet Nintendo of Europe SE.

En graf över hur sammanslagningen går till.

Nintendo hoppas detta skall bli effektivare i långa loppet och att ett mer enat bolag kan jobba mer effektivt över hela Europa istället för att fokusera på vissa delar.

Vad detta innebär för slutkunden är svårt att säga, men vi kan hoppas att ett av de första stegen blir att slå samman alla otroligt förvirrande MyNintendo-butiker på nätet så att det faktiskt går att handla från dem utan att bli gråhårig och ledsen.

Sammanslagningen börjar med att ta in Frankrike och Benelux i bolaget under juli 2023 och det beräknas att vara klart med namnbyte och allt i augusti 2024.

Via: Nintendolife och Nintendo.jp.