Nibe lanserar smarta hem-tillbehör till nya värmepumparna

Från sajten:
image

Nibe vill hjälpa sina kunder till en enklare vardag på ett mer hållbart sätt. Nu lanserar de ett eget sortiment av produkter för det smarta hemmet.

Med ett anpassat inomhusklimat och bättre koll på energiförbrukningen ska Nibe nu erbjuda sina användare bättre möjligheter att uppnå detta. En hållbar vardag är strategin bakom de nya intelligenta värmepumparna i deras S-serie och nu släpps en serie trådlös smarta hem-tillbehör som gör det enklare att styra och övervaka sitt värmesystem.

Sedan tidigare har Nibe gjort det enkelt att addera röststyrning och nya energikällor till värmepumpen och nu erbjuds även följande produkter:

 • Rumsenhet NIBE RMU S40
  Trådlös enhet med 2,8″-display som fjärrstyr och övervakar värmepumpen. Har inbyggd temperatur- och fuktgivare som dessutom agerar repeater mellan enheterna. (*Trådlös mot värmepumpen, kräver extern strömförsörjning med micro-usb som köps separat.)
 • Trådlös temperatur- och fuktsensor THS 10
  Sensorn håller koll på fukt och värme. Kan ersätta den fasta innegivaren.
 • Trådlös koldioxid-, temperatur- och fuktsensor CDS 10
  Koldioxidhalten justeras automatiskt om värmepumpen har en tillhörande ventilationsanläggning, vilket förbättrar luftkvaliteten.
 • Repeater RPP 10
  Fjärrstyrd strömbrytare med energimätare, förstärker även signalen mellan enheterna. Schemalägg av-/på-funktioner för dina anslutna enheter.

Vitsen med tillbehören är inte att kunderna själva ska justera sitt värme- och ventilationssystem, enligt Sven Hallbeck på Nibe.

–Tvärtom, det görs automatiskt. Sensorerna kommunicerar med värmepumpen som justerar klimatet för att optimera komforten och med låg energiförbrukning. Det är bara att luta sig tillbaka och koppla av, eller om man vill, ändra inställningarna manuellt efter behov. Till exempel kan man sitta i soffan och ha koll på värmen i sovrummet, CO2-halten i vardagsrummet och luftfuktigheten i källaren.

De trådlösa tillbehören är enkla att placera på väggen och att ansluta till anläggningen i NIBE S-serien. Huruvida enheterna pratar med något annat ekosystem framgår inte av pressmeddelandet.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

:laughing: