Nextbase presenterar AI-driven molnansluten dashcam

Från sajten:
image

Dashcam-företaget Nextbase presenterar sin nyaste modell Nextbase iQ med inbyggd AI. Dessutom alltid uppkopplad för ökad säkerhet och trygghet.

Elektronikmässan CES 2022 avslutas inom kort och nu tar våra dashcams steget in i framtiden genom att bli uppkopplade och smartare. Från Nextbase får vi iQ-serien där enheterna är uppkopplade via en molntjänst och tar säkerheten till nästa nivå. Deras nya dashcams utrustas med artificiell intelligens och 4G-uppkoppling för att inte missa det som händer framför dig i trafiken.

Nextbase iQ-series är deras nästa generation som består av ett system med två kameror som kommer i olika versioner beroende på upplösningen i kameran framtill. Det finns två integrerade kameror i enheten, en som är riktad fram med 1080p, 1440p, eller 4K-upplösning och en andra kamera som är riktad in i kupén och filmar i antingen 1080p eller 1440p. Det finns även en tredje kamera för anslutning till systemet som kan fästas på bakrutan och som filmar i 1440p.

Nextbase iQ

De kompakta kamerorna har designats för att vara diskreta och har ingen inbyggd skärm. Istället hanteras dessa via röstkommando som ger möjlighet att filma klipp eller aktivera det nya “Witness Mode” som skickar notiser till dina nödkontakter och samtidigt aktiverar en live-stream av vad som sker till molnet. Sedan har du givetvis åtkomst till allt via appen.

“Witness Mode”-läget hanteras via iQ’s inbyggda 4G LTE och Wi-Fi anslutning. Via denna finns också tjänsten Emergency SOS Response vilket innebär att om en krock inträffar och föraren är satt ur spel kan dashcamen skicka en exakt position till räddningstjänsten tillsammans med information om t ex blodgrupp.

Nextbase iQ har också “Valet Mode” som innebär att om bilen är parkerad och plötsligt når en viss hastighet eller lämnar sin plats kan du via den bakåtriktade kameran se vad som händer. Via den inbyggda högtalaren kan du tala med den som eventuellt kör bilen och fråga vad i helsefyr de håller på med. Användare får även notiser om deras parkerade bil blir påkörd eller om någon smyger runt i bilen. Det senare tack vare den inbyggda artificiella intelligensen som kan känna igen djur, fotgängare, cyklister och fordon för att förstå vad som händer utanför.

En annan funktion är “Vehicle Aware” som lägger till ljudvarningar om man är på väg över i en annan fil eller om man är på väg att kollidera med en bil framför.

Nextbase iQ kan uppdateras för framtida nya funktioner vilket förlänger livslängden på produkten. De nya Nextbase iQ förväntas börja säljas framåt hösten 2022 och pris är okänt i dagsläget. Det är också okänt om alla funktioner ovan kommer att fungera i alla länder.

Källa: Cnet