Netflix ska bli mer transparenta och visa vad folk faktiskt tittar på

Från sajten:
image

Netflix har fram tills idag aldrig presenterat några konkreta siffror på hur många som faktiskt tittar på enskilda serier och filmer men nu ska de börja med det.

De kommer två gånger per år släppa en rapport som de kallar What We Watched: A Netflix Engagement Report och i den kommer vi kunna se vad Netflix-användare tittar på under en sexmånadersperiod. I rapporten kommer vi kunna se:

  • Antal tittade timmar för alla titlar – original såväl som licensierade vilka har setts över 50 000 timmar
  • Premiärdatum för alla serier och filmer på Netflix
  • Huruvida en titel är tillgänglig globalt

Rapporten täcker över 18 000 titlar vilket är 99 procent av materialet som ses på Netflix och i sitt pressmeddelande delar de med sig av lite siffror där de bland annat berättar att icke-engelska titlar stod för 30 procent av allt tittande. “På västfronten intet nytt” som är en fantastisk rulle om första världskriget gav 80 miljoner tittande timmar mellan januari och juni 2023. De avslutar pressmeddelandet med att skriva att det är viktigt att komma ihåg att framgång på Netflix inte bara avgörs av antal tittade timmar. Personligen känns det som att Netflix har dödat serier helt baserat på det senaste tiden men vad vet jag (R.I.P 1899).

Vill ni ladda ned rapporten och se vad som har setts mest på streamingtjänsten så går det att göra på deras hemsida.

1 gillning