Netflix-nyheter

Från sajten:
image

Amerikanska Netflix höjer priset igen och vi i Sverige lär följa efter inom kort.

Knappt hade det nya året börjat innan Netflix informerade sina amerikanska kunder om att det var prishöjningsdags igen. Nya priset var 199 dollar för Premium-abonnemanget och förändringen skulle ske under våren.

Netflix prishöjning

Så här ser det ut när Netflix väljer att skicka ens morgonkaffe rakt ner i luftstrupen.

Den 19 april är det dags för den här kulturarbetaren att gå från 17,99 dollar till 19,99 dollar i abonnemangsavgift. Sverige är i vanliga fall några månader efter när det kommer till prisjusteringar men snart lär det alltså ske även här.

Netflix valuta-kurs just nu 10 kronor för en dollar men den svenska kronan är för närvarande svag så vi får väl se var det hamnar. Går det inte allt för bananas så lär priset dock stanna på just 199 kronor för att fortfarande kunna säga att det är under 200 kronor. Viktigt ur marknadsföringsvinkel om inget annat.

För övriga abonnemang gäller 15,49 dollar i stället för 13,99 dollar i månaden för “Standard”. “Basic” höjs från 8,99 dollar till 9,99 dollar per månad. Vi gissar att de svenska priserna därför landar på 159 kronor (för att det ser snyggare ut än 155 kr) respektive 99 kronor per månad.

Skillnaden mellan Netflix-abonnemangen

 • Basic: Upplösning på 480P (SD) och endast en samtida tittare.
 • Standard: Upplösning på 1080P (Så kallad FullHD) och 2 samtida tittare
 • Premium: Upplösning på 4K, Dolby Atmos-ljud och 4 samtida tittare

Inget av abonnemangen får delas med någon som inte bor i samma hem. Däremot testar Netflix just nu tilläggsabonnemang för just detta.

LG C1 fjärrkontroll

Så mycket kostar Netflix konkurrenter

 • Amazon Prime Video: 59 kr
 • Paramount+: 69 kr
 • HBO Max: 89 kr
 • Discovery+: 89 kr
 • Disney+: 89 kr
 • Viaplay: 129 kr
 • C More: 149 kr

Netflix är unikt på många sätt och vis och har ett stort utbud av egenproducerade serier och filmer. Många av dem har en viss Netflix-charm som enklast kan beskriva med filmer som inte nödvändigtvis är jättebra men passar rätt bra för en slapp söndag. Ja man kan säga att det filmvärldens översättning av det svenska ordet “lagom”.

Därför är inte alltid raka prisjämförelser helt rättvisa men här har du dem ändå. Fortsätt gärna diskutera i kommentarsfältet vad du tycker det är värt att betala för respektive tjänster.

Alla priser är månadskostnader och baseras på vad som gäller den 19 mars 2022. Vissa tjänster så som C More och Amazon Prime ger möjligheten att binda upp sig i ett år och då blir det billigare men detta är inte medräknat i priserna.

Från sajten:
image

Netflix för Apple TV slänger ut sin egna navigering och anammar Apple TV-gränssnittet fullt ut. Med det kommer även fullt stöd för nya Apple TV-kontrollen – Siri Remote.

Det rör sig till exempel hur det ser ut när vi pausar och skall ta oss fram eller bak i tidslinjen samt hur vi byter mellan undertexter eller språk.

Välj undertexter på Apple TV

Numera väljer vi undertexter längst till höger i stället för att trycka ner menyn från ovansidan.

Tidigare tryckte vi ner menyn för språk uppifrån men nu ligger undertexter och ljud längst till höger. Vi kan även få information om det vi tittar på i nederkanten. Även där tryckte vi ner en meny uppifrån tidigare.

Det är inga stora förändringar och de flesta kommer nog inte ens tänka på det. Men nu harmoniserar navigationen med flera andra appar så som Paramount+ och HBO Max. Snälla snälla, låt Amazon Prime Video bli nästa.

Apple TV fjärrkontroll av de nya skolan

I och med att Netflix anammar Apple TVns egna navigationsgränssnitt så blir det också fullt stöd för nya Apple TV Siri Remote.

Uppdateringen bör redan vara gjord på din Apple TV-enhet. Om inte så kommer den inom kort.

2 gillningar

Tycker väl att Netflix också kan hoppa på “Up Next” så jag kommer ihåg nya avsnitt på de serier jag eventuellt ser på tjänsten.

1 gillning

Från sajten:
image

Över 500 personer får gå från Netflix efter de dystra siffrorna.

Efter att det blev känt att Netflix inte bara slutar växa utan faktiskt förlorat 200 000 prenumeranter drar man i nödbromsen. Utöver att skrota en rad produktioner omorganiserar man även sin marknadsavdelning. Dels blir några befordrade medan andra får gå. Globalt handlar det om 500 personer som får söka jobb på Disney+ eller någon av de andra streamingtjänsterna. Eller byta karriär.

Målet är att förenkla och förkorta processerna inom bolaget.

Via Variety.

Första gången jag säger upp Netflix sedan lanseringen i Sverige. Men kom fram till att vi tittar alldeles för lite jämfört med vad vi betalar.
.

2 gillningar

Helt enig med dig. Endast den, från Netflix håll, så förhatligade kontodelningen håller oss kvar.

Ja jag hade också sagt upp netflix om det inte vore för det. Kollar alldeles för lite för att det ska vara värt priset för 4K versionen.

Sen tycker jag de har skött sin kommunikation alldeles för dåligt. Att skylla/gnälla på kunderna är på gränsen till osmakligt.
Visst att det är fel att kontodela men jag tror många håller kvar vid abonnemanget längre om man delar, så jag tror det ändå lönar sig att inte bråka för mycket om det.

Går i samma funderingar. Just nu kollar vi Ozark och Better Call Saul men sen kanske vi pausar.
Tror dock att dottern och frun inte är med mig i denna idé.

Från sajten:
image

Efter ett politiskt beslut som sägs göra det dyrare att producera film i Danmark lämnar Netflix helt.

Danmark har infört en regel som säger att alla streamingtjänster som verkar i landet måste avsätta 6 procent av omsättningen (vi får anta att det alltså är omsättningen hos de Danska kunderna) till en speciell kulturfond.

Detta i sin tur baserar på de EU-regler som säger att minst 30% av utbudet måste vara producerat inom unionen.

Därför väljer nu Netflix att sluta spela in film i landet. Det är ju inget som kräver att filmerna måste spelas in just i Danmark för att nå upp till de där 30 procenten lokaltproducerat EU-material.

Men det är inte bara Netflix som finner det problematiskt. Även Danmarks egna TV2 menar att det inte längre är ekonomiskt försvarbart. Även om det aktualiserats i och med ett branschavtal så baseras det på ett politiskt beslut. Avtalet i sig varar i 10 år.

Netflix mest högprofilerade egna produktioner inkluderar The Rain och Kastanjemannen. Vill du passa på att avnjuta den danska filmkonsten hittar du en hel dansk sektion på Netflix.

Danmark stoppar all produktion i Danmark?!?!?! Du menar att Netflix stoppar alla produktion i Danmark? :slight_smile:

Jag för min del kommer nog aldrig att säga upp Netflix, de är trots allt den streamingtjänst som har det bredaste utbudet och som producerar flertalet sevärda serier. Här skulle nog både HBO och Amazon åka före och därefter Apple...

Behåller Netflix också, är nog den streaming tjänsten vi ser mest på. Amazon stannar då den kommer med fraktfrittavtalet som jag är mer ute efter än streaming tjänsten. HBO ser vi sällan på men än så länge är det ju bara kaffepengar det kostar. Så idag är planen inte att säga upp någon än iallafall.

HAHAH Fast med tanke på hur det reagerats så kanske det är just det som är fallet :slight_smile:

Även Viaplay stoppar all tv-produktion i Danmark:

Danskar är inte kloka :man_facepalming:

1 gillning

Det är sedan gammalt :denmark: :fist_right: :fist_left: :sweden:

1 gillning

Från sajten:
image

Netflix fortsätter tappa kunder i Europa och USA men fallet bromsas av stark tillväxt i andra delar av världen

800 000 personer i Europa valde att säga upp sina Netflix-konton. Antalet i USA var hela 1,3 miljoner. Samtidigt fick streamingtjänsten 1,18 miljoner nya kunder. Över en miljon av dessa kom från Asien-Stillahavsregionen.

Tillbakagången var väntad och Netflix hade till och med beräknat en minskning av 2 miljoner kunder. Förklaringen man har är ökad konkurrens och den gamla slagdängan konto-delning. I och med höjda priser ökade intäkterna totalt sätt.

Tidigare har Netflix sagt upp personal. Det verkar inte vara aktuellt i dagsläget. Däremot minskar man lokalytor. En så kallad ”rightsizing”. Ett nytt ord för ordboken alltså.

Källa: Sec.gov (Via Feber)

De har ett nytt samarbete med Microsoft nu. Få se om de blir uppköpta på sikt?

Det är märkligt hur ett stort ledande företag kan slarva bort saker och ting.

Från sajten:
image

Netflix har länge försökt att få till en förändring när det kommer till att konton delas mellan personer.

I Argentina, Dominikanska republiken, El Salvador, Guatemala och Honduras kommer kunder från och med nästa veckan kunna lägga till ett extra hem för en något lägre summa. Netflix har sedan mars 2022 tillåtit sina kunder i Chile, Costa Rica, and Peru att lägga till nya medlemmar för en mindre summa.

Under de senaste 15 åren har vi arbetat hårt för att bygga en streamingtjänst som är enkel att använda, även för människor som reser eller bor tillsammans. Det är fantastiskt att våra medlemmar älskar Netflix-filmer och TV-program så mycket att de vill dela dem mer brett. Men dagens utbredda kontodelning mellan hushåll undergräver vår långsiktiga förmåga att investera i och förbättra vår service. Så vi har noggrant undersökt olika sätt för personer som vill dela sitt konto att betala lite mer.

LOCATION MODEL ANIM ENGLISH

Den nya funktionen fungerar så här:

 • Ett hem per konto: Varje Netflix-konto – oavsett din plan – kommer att innehålla ett hem där du kan njuta av Netflix på alla dina enheter.
 • Köp ytterligare “hem”: För att använda ditt Netflix-konto i fler hem kommer vi att be dig att betala extra [219 pesos per månad per hem i Argentina / $2,99 per månad per hem i Dominikanska republiken / $2,99 per månad per hem i Honduras / $2,99 per månad per hem i El Salvador / $2,99 per månad per hem i Guatemala].
 • Medlemmar på grundplanen kan lägga till ett extra hem, Standard upp till två extra och Premium upp till tre extra.
 • Resor ingår: Du kan titta när du är utanför hemmet på din surfplatta, laptop eller mobil.
 • Ny funktion för hantering av hem: Du kommer snart att kunna kontrollera var ditt konto används – och ta bort hem när som helst – från sidan med kontoinställningar.

Netflix meddelar att de inte kommer att göra några förändringar i andra länder till dess att de förstår vad som lättast för deras medlemmar.

Vi värdesätter våra medlemmar och inser att de har många underhållningsalternativ. Så vi arbetar hårt för att göra fantastiska tv-program och filmer och för att vara så genomtänkta som möjligt över hur vi tar betalt för användning i flera hem. Vi kommer inte att göra ändringar i andra länder förrän vi bättre förstår vad som är lättast för våra medlemmar.

Källa: Netflix

Hur delar ni Netflix-konto där hemma?