Netatmos tillbehör hjälper oss med vårt kontrollbehov

Från sajten:
image

Netatmos väderstation har funnits i flera år och har visat sig väldigt populär. Vi gillar den också men kanske har ni precis som vi inte adderat de övriga tillbehören så vi tar en närmare titt på dessa.

Så vad adderar Netatmos tillbehör egentligen? Till väderstationen kan vi välja att ansluta regn och vindmätare för att just kunna mäta dessa två parametrar tillsammans med det som redan går i Netatmo Weather Station – temperatur, lufttryck, ljud och ljus.

Vi har en längre tid använt oss av Netatmos väderstation samt övervakningskamera. Båda tycker vi väldigt bra om och apparna gör verkligen jobbet och är lättnavigerade. Så allt detta vill vi inte byta ut, men istället kan vi bygga ut vårt system med fler tillbehör för att få helt nya funktioner.

Dessa två är båda i större format än vad vi förväntat oss, men gillar vi Netatmos design gillar man till och med designen på dessa produkter. Stilrena och de behöver inte gömmas undan, tvärt om vill jag ha dem i min trädgård och inte montera upp dem på taket.

Installationen av dessa är väldigt enkel. Vi sätter batterier i en enhet i taget och sedan ställer nära inomhusdelen av väderstationen. Sen är det inte mycket mer än ett knapptryck och välja namn på vår enhet.

I Netatmos väder-app har vi hela tiden sett sektioner för regn och vind, men ingen data utan bara en “Lägg till enhet”-knapp. Så bara att få fylla det tomrummet känns som en vinst. Sedan gör de jobbet precis som förväntat. Vi får direkt avläsning på hur det blåser, vad vi har mätt upp för topp under dagen och vad den uppskattade toppen är under dagen. I regnsektionen ser vi hur mycket regn som fallit senaste timmen, totalt under dagen och vad som förväntas.

Mycket mer kan vi inte förvänta oss av dessa produkter. Det är ett trevligt tillägg till vår väderstation. Det är snygga produkter som gör sig bra i trädgården men det är kostsamma. Så det kan vara högst personligt om vi faktiskt tycker att det är värt priset – vi tycker det.

Vi testar också brandlarmet i deras serie av tillbehör. Brandlarmet i sin tur kan enkelt installeras i närheten av Welcome-kameran men kan också installeras som en ensam enhet via vårt wi-fi. Så om övriga produkter skulle kopplas ned av någon anledning kan vi fortfarande varnas vid brand eller dålig luft samtidigt som kameran som agerar som hubb ger oss tillgång var vi än är.

Med kameran igång används den som brygga för tillbehör som dörrsensorer och larm. Här ska brandlarmet först monteras på sin hållare, den startar inte förens den sitter rätt i sitt fäste och sedan hittar kamerahubben och brandlarmet varandra genom att vi väljer att addera en ny enhet till vårt system via Netatmo Security-appen.

Den dyker upp bland våra andra tillbehör och vi kan se status på den. Detta är en produkt vi helst vill slippa använda och vad som gör denna smart är att vi kan se status i appen och såklart få notiser till vår mobil när den upptäcker rök eller dålig luft i vårt hem.

Så kort och gott fungerar den som en vanlig smart sensor som också kan ge ifrån sig ljud vid direkt fara. Vi kan även koppla samman detta till vårt hemlarm så att vi kan stärka sirenen med sirenen till vårt Netatmo-hemlarm.

Så en av de tråkigare smarta produkterna, men det ger en bättre översikt och mer trygghet i och med att vi kan få informationen var vi än befinner oss samtidigt som att vi kan förstärka larmet hemma så vi garanterat kommer vakna om olyckan är framme. Gud förbjuder. Brandvarnaren är klart vackrare än den klassiska brandvarnaren med 9V-batteri vi hade innan. Utseendet är såklart inte speciellt viktigt här. Men det ger klart ett modernare intryck.

Vi får Homekit-stöd för det som väderstationen erbjuder men tyvärr inte tillbehören vilket kan upplevas irriterande. Speciellt med tanke på att de faktiskt automatiskt går in i HomeKit men utan att göra något utan ger oss bara en ikon där det står att tillbehöret inte stöds.

Även detta kommer till en hög kostnad men räddar såklart något vi inte kan sätta ett pris på. Så har vi redan ett Netatmo-system installerat så finns det inte så mycket att tvivla på. Men det finns gott om dessa lösningar idag så använder vi andra system i hemmet ska man såklart titta vidare.

Hitta bästa pris på prisjakt:

Tidigare test av Netatmos produkter hos Macradion:

1 gillning

Se betyg här: