Netatmo släpper modulerande termostat

Från sajten:
image

Franska företaget Netatmo har smugit ut en ny produkt på sin hemsida; Netatmo Smart Modulating Thermostat. Detta är en modulerande termostat som ska underlätta hanteringen av värmen i ditt hem. Designen känns igen från deras Smart Termostat som funnits på marknaden ett par år.

Netatmo Smart Modulating Thermostat riktar sig främst mot den brittiska marknaden där modulerande värmelösningar är stor. Detta är en termostat som är kompatibel med OpenTherm modulerande värmepannor. Den modulerande termostaten utgår ifrån svaren på fem frågor för att skapa ett schema utifrån dina vanor och din livsstil, så att du bara värmer upp huset när det behövs. Den nya termostaten kommer med möjlighet att byta färger, det finns fyra utbytbara färger; grön, orange, gul och ljusblå.

Auto-Adapt funktion

Auto-Adapt-funktionen i termostaten använder information om ditt hems egenskaper samt utomhustemperaturen för att programmera när värmen ska sättas på. Via OpenTherm-tekniken varierar den modulerande termostaten vattentemperaturen i ditt värmesystem så att du kan få den temperatur du vill ha i precis rätt tid.

Netatmo Smart Modulating Thermostat App

Vad är OpenTherm?

Det finns två typer av värmepannor på marknaden, de klassiska och de modulerande. Till skillnad från en konventionell panna kan en modulerande panna justera temperaturen på vattnet i värmekretsarna för att hantera husets temperatur mer exakt. För att göra detta behöver pannan kunna utbyta komplex information med termostaten. “OpenTherm” är ett kommunikationsprotokoll som gör att en moduleringspanna och termostaten kan utbyta information för att styra såväl värme som varmvatten.

Pris är 2.599 kronor och produkten finns att beställa på Netatmos hemsida nu.

Källa: Netatmo