Netatmo hintar om nya produkter i fransk intervju

Från sajten:
image

Netatmos grundare Fred Potter intervjuades häromdagen och hintade om ett flertal nyheter från företaget. Ett par intressanta produkter ligger i pipeline vilket vi ser fram mot.

I en intervju i franska tidningen Journal du Net med Netatmos grundare Fred Potter framkom en del trevliga nyheter. Netatmo har som ambition att släppa fyra nya produkter om året och att dessa ska vara (eller bli) kompatibla med Matter. De produkter som står på tur för våra smarta hem är:

  • “Connected Video Door” (Class 300x), oklart vad som avses här men kan vara en dörr med inbyggd kamera
  • CO2 sensor, för inomhusklimatet
  • “Connected Window Handle”, fönsterhandtag med feedback kring status
  • “Load Shedding System” som integreras i elcentralen, avsett för förnyelsebara energikällor – används av elföretagen vid eventuell överbelastning i elnäten

Fred Potter Netatmo

Fred nämner också att de inte direkt påverkas av den rådande kompontentbristen som är aktuell för många elektronikföretag just nu. De säkrade sina komponenter under september månad förra året vilket får anses vara ett klokt beslut. Häromdagen skrev vi om att EU inlett en preliminär granskning av företag inom IoT och de kommer även att granska företagens “IoT privacy by design” vilket de redan förberett sig för.

Matter och Netatmo

Legrand som sitter med i Connectivity Standards Alliance, CSA (tidigare Zigbee Alliance) har också påbörjat arbetet med att titta närmare på Matter. Har ni missat det så är Matter den nya standarden för smarta hem och de avser att fortsätta vara kompatibla med de fem stora röstassistenterna på marknaden; Google, Amazon, Apple, Tencent och Yandex.

Utöver detta nämndes att det går bra för företaget som ökade sin omsättning med 10% under 2020. Netatmo ingår sedan ett tag tillbaka i franska koncernen Legrand som finns representerade över hela världen. IoT inom Legrand står nu för 13.1% av omsättningen och Netatmos omsättning är 1% av totalen. Utan att ha konkreta siffror på hela Legrands omsättning så antar vi att det ändå rör sig om en betydande del i pengar räknat.

Källa: Journal du Net

Den bilden borde komma med uppmaningen “face up here”

1 gillning