Nest släpper ny smart termostat med läcker design

Från sajten:
image

Nest har idag presenterat en ny version av deras omåttligt populära termostat, åtminstone på sin hemmamarknad i USA. Här i Sverige har den inte lanserats officiellt då stöd saknas för de flesta av värmelösningarna som finns. Oavsett vilket så är Nest en föregångare inom kategorin smarta hem och med utmärkt design och funktionalitet satte de igång intresset på riktigt när den lanserades för 10 år sedan.

Nest Thermostat 2020 är en vacker skapelse där man tagit bort vridreglaget som fanns runt om tidigare. Numera är det touchbaserade kontroller på sidorna och en slags spegelliknande design som visas upp. Termostaten kommer i fyra olika färger; sand, charcoal, fog och snow. Den spegelliknande finishen på fronten väcks till liv när du närmar dig termostaten och visar då aktuell temperatur, måltemperatur samt om den är i kylande eller värmande läge.

Nest Thermostat 2020 Colors

Nest Thermostat använder sig av din mobiltelefon för att bestämma om du är hemma eller inte och är du borta sätts termostaten i eco-läge direkt för att spara energi. Den teknik som används i termostaten är tidigare presenterade Soli Radar Technology som även finns i deras Pixel 4-telefoner och som detekterar rörelse. Termostaten drivs med 2 st AA-batterier som enligt uppgift ska räcka i ett par år.

Nest Thermostat 2020 Finger

Den smarta termostaten från Nest kan numera också kontrolleras direkt via Google Home-appen och där integreras med fler enheter i ditt smarta hem. Priset landar på $129 vilket är betydligt billigare än föregångaren men tyvärr får vi nog inte se en lansering på våra breddgrader denna gång heller. På bilden nedan kan vi se hur den passar ihop med en ny Nest Audio, dock med en av färgerna som inte letat sig hit till Sverige – snyggt!

Nest Thermostat Nest Audio

Källa: The Verge