Nest Hub från Google får uppdaterade sömnfunktioner

Från sajten:
image

Andra generationen av Nest Hub från Google får nu uppdaterade funktioner för att mäta din sömn.

Den senaste versionen av Nest Hub har en inbyggd SOLI-radar som kan mäta och analysera din sömn om du placerar denna invid sängen. Idag meddelar Google att de släpper nya funktioner för dig som använder din Nest Hub för att hålla koll på sömnen. Funktionen Sleep Staging analyserar de olika stegen av din sömn (lätt, REM, djup eller vaken) och visar detta i ett hypnogram. I diagrammet visas hur länge du sovit i de olika stegen samt din sömnkvalitet i dessa.

Enheten får även uppdaterad ljuddetektering som kan detektera om du hostar eller snarkar under natten. Detta visas sedan i en tidslinje och ska enligt uppgift enbart fånga upp de ljuden som kommer från ditt kalibrerade sömnområde. Eventuella ljud från partnern eller djuren visas upp som övrigt. Om andra höga ljud detekteras så registreras även dessa och hit räknas alarm eller t ex skällande hundar.

Google Nest Hub Sleep

Dessutom integreras appen Calm som är en populär app för sömn och meditation. Appen nås via Google Assistent från och med december månad. Har du ett medlemsskap i Calm får du tillgång till alla funktioner medan gratiskonton får nöja sig med något färre sådana.

Uppdateringarna rullas ut till amerikanska användare idag och till övriga världen inom de närmsta veckorna.

Källa: Google