Nest Doorbell kan ha problem med laddning i kallt väder

Från sajten:
image

Nest Doorbell som lanserades förra året kan ha problem med att ladda i kallt väder. Google har publicerat en artikel på sin hemsida om hur du kan kringgå problemet.

Amerikanske bloggen The Verge skriver om hur användare klagat på svårigheter med att ladda sina Nest Doorbell. Det är när temperaturen kryper ner under noll grader som problemet uppstår vilket innebär att batteriet helt enkelt inte laddar, detta oavsett om den är ansluten med kabel. Samma problem verkar Google Nest Cam ha vilket också framgår på supportsidan här.

Anledningen till problemet verkar vara skillnaden mellan batteridrivna och kabelanslutna dörrvideoklockor. De batteridrivna varianterna drivs inte direkt av strömmen men använder denna till att ladda batteriet. Trots att arbetstemperaturen anges ner till -20 °C så ska det vara minst 0 °C för att batterierna ska laddas. Kallt väder innebär med andra ord att batteriet töms fortare och du kan se status i Google Home-appen, huruvida laddningen är satt på paus eller om den laddar långsamt.

Lösningen enligt Google är att ta loss dörrvideoklockan och ladda denna inomhus.

Källa: The Verge

Hur laddas dessa förutom med kabel, Qi?

USB C för Nest Doorbell och specialkabel för Nest Cam.

Men nest doorbell är helt trådlös eller?

Skulle aldrig använda en trådlös dörrklocka.