Nästa Fortnite-turnering blir i Köpenhamn

Från sajten:


Idag meddelade Epic Games att de kommer att hålla den stora turneringen FNCS Global Championship 2023 i Köpenhamn

Turneringen kommer hållas mot slutet av året, någon specifik plats har ännu inte meddelats, men Epic Games uppger att turneringen kommer att ha 75 olika duos-lag och ha en prispott på 4 miljoner dollar. Köpenhamnseventet blir höjdpunkten efter att det under året kommer tävlas i Fortnite. Fortnite planerar en nämligen en återkomst av online-turneringen Fortnite Champion Series, eller FNCS.

I år kommer det att hållas tre större turneringar under året, var och en pågår under fem veckor, den första startar den 2 februari. Duos kommer att tävla i matcher under de första tre veckorna och varje stor turnering kommer att avslutas med en final där de 40 bästa lagen kvalificerar sig för chansen att vinna en del av en prispott på 2 miljoner dollar (samt kvalificerar sig för det globala mästerskapet i slutet av året).

Efter turneringen som börjar 2 februari kommer de följande turneringar starta i april och juli. År 2018 gjorde Epic esport till en viktig del av Fortnitescenen, genom att under året ha prispengar på hela 100 miljoner dollar. Efter världscupen som hölls på Arthur Ashe Stadium i New York 2019, avtog scenen avsevärt efter att efterföljande världscuper ställdes in på grund av pandemin. Förra året fick vi se ett litet uppsving av fortnitescenen i och med FNCS- invitational, och den coola pokalen, som hölls på Raleigh Convention Center

Via: The Verge

Har FNCS varit borta? Jag har kollat då och då i deras ”kalender” och inte sett den men fram tills förra säsongen har den ju hållits varje gång som en säsong har närmat sig sitt slut.