Nästa drag från Philips Hue: Designa och printa din egen armatur

Från sajten:
https://teknikveckan.com/nasta-drag-fran-philips-hue-designa-och-printa-din-egen-armatur/
I februari lanserar Signify, bolaget bakom Philips Hue-lamporna, en tjänst där vi kan designa och beställa hem våra egna 3D-printade armaturer. Eller välja redan färdiga designer där bland annat en modell är gjort av återvunna CD-skivor. Slutligen kan du välja mellan vilken typ av LED-lampa du vill ha i inklusive Hue-kompatibla varianter.

Philips LED Table Lamp Printed From Recycled CDs (1)

I enlighet med rådande trender är hållbarhet i centrum. Basmaterialet är av polykarbonat som är starkt, av hög kvalitet och 100% återvinningsbart. En 3D-printad armatur, exklusive elektronik och ljuskälla, har i genomsnitt 47% mindre klimatpåverkan än en traditionellt byggd metallarmatur. Dessutom används inget lim och de har färre komponenter. 3D printade armaturer väger mindre än konventionella, vilket gör det möjligt att minska koldioxidutsläppen med 35% när det kommer till frakt.” – Skriver bolaget i ett pressmeddelandet.

CD-skivslampan kommer kosta runt tusenlappen och även den blir tillgänglig i samband med att mycreation.lighting.philips.com drar igång i februari.

Tailored 3D Printed Consumer Luminaires Infographic (1)

Men om jag fattar det rätt måste man beställa lampan. Skriva ut den själv hade ju varit det bästa

Ps. Hoppas på 3d-printer i julkalendern så att jag faktiskt kan göra det också