Nästa drag från Philips Hue: Designa och printa din egen armatur

Från sajten:
Nästa drag från Philips Hue: Designa och printa din egen armatur | Teknikveckan


image

I februari lanserar Signify, bolaget bakom Philips Hue-lamporna, en tjänst där vi kan designa och beställa hem våra egna 3D-printade armaturer. Eller välja redan färdiga designer där bland annat en modell är gjort av återvunna CD-skivor. Slutligen kan du välja mellan vilken typ av LED-lampa du vill ha i inklusive Hue-kompatibla varianter.

Philips LED Table Lamp Printed From Recycled CDs (1)

I enlighet med rådande trender är hållbarhet i centrum. Basmaterialet är av polykarbonat som är starkt, av hög kvalitet och 100% återvinningsbart. En 3D-printad armatur, exklusive elektronik och ljuskälla, har i genomsnitt 47% mindre klimatpåverkan än en traditionellt byggd metallarmatur. Dessutom används inget lim och de har färre komponenter. 3D printade armaturer väger mindre än konventionella, vilket gör det möjligt att minska koldioxidutsläppen med 35% när det kommer till frakt.” – Skriver bolaget i ett pressmeddelandet.

CD-skivslampan kommer kosta runt tusenlappen och även den blir tillgänglig i samband med att mycreation.lighting.philips.com drar igång i februari.

Tailored 3D Printed Consumer Luminaires Infographic (1)

Men om jag fattar det rätt måste man beställa lampan. Skriva ut den själv hade ju varit det bästa

Ps. Hoppas på 3d-printer i julkalendern så att jag faktiskt kan göra det också

Från sajten:
image

Signify har nu lanserat en kollektion av 3D-printade lampor. Materialet som används för dessa unika lampor är återvunnet från gamla CD-skivor och fisknät.

Belysningen i hemmet är inte bara funktionell längre, den är även en del av inredningen hos dagens konsumenter. Signify presenterar därför nu en unik kollektion av 3D-printade lampor vid namn Philips MyCreation som är tillverkade i återvunnet och återvinningsbart material.

Philips MyCreation kombinerar snygg design med 3D-printing där upp till 60 % av lampan består av återvunnet material. I de flesta fall består materialet av gamla CD-skivor och fiskenät som annars bara hamnar på soptippen eller i havet. En 3D-printad lampa har enligt uppgift 75 % lägre koldioxidavtryck än en konventionell lampa av metall.

En annan stor fördel är att polykarbonatmaterialet som används är 100 % återvinningsbart! Lamporna i kollektionen printas på begäran vilket innebär att det inte finns någon färdigt lager utan den levereras inom två veckor. Du kan läggadin egen beställning på den dedikerade hemsidan här.

Källa: Pressmeddelande

Galleri