Nanoleaf visade upp säsongens färgglada nyheter

Från sajten:
image

Nanoleaf presenterade sina senaste nyheter vid ett online-event. Här lades största fokus på omslutande underhållning för användaren i 4D-upplevelse.

Kanadensiska företaget Nanoleaf som gjort sig ett namn inom smart belysning visade upp sina senaste innovationer. Den produkt som fick mest uppmärksamhet var företagets satsning på omslutande underhållning i 4D-upplevelse. Produkten, 4D Screen Mirroring and Lightstrip Kit visades tidigare upp på årets elektronikmässa CES 2023 i Las Vegas.

Detta kit består av en ljusslinga samt en kamera som ser till att återspegla färgerna i det som visas på teven bakom just denna. Kameran detekterar vilka färger som visas på skärmen och sedan visas samma färger upp på ljusslingan i realtid. Värt att poängtera här är att kameran inte spelar in något som visas. Det finns också ett magnetiskt fäste för att täcka över kamerans lins om man så önskar.

Upp till 50 Nanoleaf-enheter kan anslutas vilket i princip kan få hela huset att blinka i takt med det som användaren tittar på.

Företaget visade också upp en svart version av sina populära paneler, Ultra Black Hexagons. Dessa går att kombinera med de triangulära versionerna för än mer kreativa och upplysta lösningar på väggar och i tak.

Produkterna fungerar med Apple Home och en OTA-uppdatering till Matter väntas senare i år. Stöd finns även för Google Home, Amazon, Alexa, IFTTT samt Razor Chroma.

Vill du se hela presentationen är det möjligt i klippet nedan:

Dessutom presenterades ett samarbete med Overwolf vilket innebär att produkter från Nanoleaf nu fungerar med även den plattformen.

Rekommenderat pris för Ultra Black Hexagons är 199,99 euro och mer information om dessa finns att läsa på hemsidan. Det finns även ett expansionspack att köpa med tre extra paneler för 59,99 euro. Priset för Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit är 99,99 euro för tv-apparater upp till 65″ och 129,99 euro för tv-apparater upp till 85″ och mer information om dessa finns på hemsidan. Vill man köpa enbart kameran går detta bra och då är priset 79,99 euro.

Källa: Nanoleaf

Galleri