Nanoleaf utlovar stöd för Matter

Från sajten:
image

Project CHIP som bytte namn till det mer förståeliga Matter utökas med ytterligare stöd för standarden. Även företaget Nanoleaf utlovar nu stöd för Matter.

För er som missat det så är Matter en ny standard för smarta hem-produkter och med jättar som Apple, Google, Amazon samt nästan 200 företag till så kommer detta att förändra branschen. De första produkterna lär dyka upp under andra halvan av året och ett antal olika företag har redan deklarerat att de kommer att stödja standarden. Nanoleaf som är mest kända för sina färgglada ljuspaneler i olika färger och former meddelar nu att även de kommer att stödja Matter i sina produkter.

Enligt uppgifter samarbetar Nanoleaf nära Google nu för att bygga in stöd för Matter i sina kommande produkter. Glädjande nyheter är att även existerande produkter ska få stöd för Matter via en mjukvaruuppdatering.

Sedan tidigare har Signify meddelat att hela sortimentet från Philips Hue ska få stöd för Matter via en uppdatering av Hue Bridge. Även systerbolaget, WiZ, ska stödja Matter men då enbart via nya produkter från och med september månad i år. Franska bolaget Schneider Electric har även de meddelat att de kommer att stödja Matter. Google informerade oss under I/O att deras smarta högtalare ska uppdateras så att de också får stöd för den nya standarden vilken syftar till att göra det enklare för konsumenter att mixa produkter från olika tillverkare.

Matter kommer att använda Thread, Bluetooth LE och Wifi för att kommunicera sinsemellan.

Källa: AndroidPolice