Nanoleaf lanserar sina första Matter-kompatibla produkter

Från sajten:
image

Nanoleaf lanserar branschens första Matter-kompatibla och Thread-aktiverade smarta belysningsprodukter. Först ut är en E27-ljuskälla samt en ljusslinga.

Kanadensiska företaget Nanoleaf lanserar nu branschens första out-of-the-box Matter-kompatibla smarta belysningsprodukter. Det vi får se är två nya produkter i Essentials-serien; en E27/B22-glödlampa och en ljusslinga. Båda produkterna har stöd för Matter över Thread vilket innebär snabba responstider och bättre räckvidd för kompatibla produkter.

De nya produkterna ur Essentials Matter-serien hjälper till att ställa in och anpassa belysningen i ditt hem med olika smarta hemplattformar, så att användaren enkelt kan göra justeringar från flera enheter via Matters Multi-Admin-funktioner. De Matter-kompatibla produkterna möjliggör sömlös kommunikation mellan smarta hemprodukter oavsett märke eller tillverkare. Tänk på att det krävs en Matter-kompatibel Smart Home Hub och Thread Border Router för att det ska fungera med Matter.

Nanoleafs befintliga modulära ljuspaneler och ljusstavar (Shapes, Elements, Canvas och Lines) kommer också att få en OTA-uppdatering senare i år för att bli Matter-kompatibla. Vi kommer också att få se fler produkter i Essentials Matter-serien i form av en GU10 och en infälld downlight (lanseras sent 2023).

Rekommenderade priser för de nya produkterna ligger på mellan 249 – 999 kronor beroende på längd på ljusslingan (2 m startpaket, 5 m startpaket, 2 m expansionspaket och 1 m expansionspaket). Produkterna finns att beställa direkt från företagets hemsida.

Källa: Pressmeddelande

Galleri