Nanoleaf hoppar på Thread med nya produkter

Från sajten:
image

Nanoleaf som är välkända för sina ljuspaneler i olika former lanserar nu två nya produkter. En ljuskälla och en ljusslinga som båda har stöd för Thread samt Apple HomeKit och Google Home.

Nanoleaf Essentials är ett nytt sortiment som består av en ljusslinga vid namn Essentials Light Strip samt en ljuskälla, Essentials Light Bulb. Produkterna är unika för Apple HomeKit och är även byggda med Thread i åtanke vilket innebär att de kan mesha i ditt nätverk hemma med hjälp av en HomePod mini. Det krävs alltså ingen hubb eller gateway för dessa produkter.

Thread och Bluetooth

Produkterna ansluter normalt via Bluetooth men du får ut mer nytta om Thread nyttjas. Om en av produkterna inte svarar tar signalen vägen via någon annan och ett energieffektivt mesh-nätverk skapas. Skulle Thread inte fungera så faller den tillbaka på Bluetooth.

Nanoleaf Essentials Light Bulb

Nanoleaf Essentials Light Bulb är en vacker skapelse med en form som heter “rhombicosidodecahedron”. Ljuskällan har en färgtemperatur på 2700 K-6500 K och lyser med 1.100 lumen. Priset för denna är $19,99 och båda produkterna säljs initialt exklusivt via Apple Store.

Nanoleaf Essentials Light Strip

Nanoleaf Essentials Light Strip har A19-fattning och lyser med upp till 1.100 lumen vilket är bland det kraftfullaste på marknaden idag för smart ljuskällor. Ljusstyrkan på denna är mellan 2.000-2.200 lumen. Denna säljs i 2 meters längd och kan byggas ut med 1 meters-sektioner upp till 10 meter om man önskar. Priset är $49,99 och $24,99 för utbyggnadsdelen.

Som en extra liten bonus så ska båda produkterna dessutom ha stöd för HomeKit Adaptive Lighting vilket innebär att de kan anpassa temperaturen på belysningen automatiskt under dagen.

Produkterna kan kontrolleras via Apple HomeKit, Google Home eller via egna appen.

Alla som kan uttala “rhombicosidodecahedron” räcker upp en hand eller diskuterar vidare i Bubblan om Thread är något att ha eller inte.

Källa: AppleInsider

2 gillningar