Nanoleaf fungerar som Thread Border Routers

Från sajten:
image

Nanoleaf höll ett event tidigare i veckan och presenterade där sin nya produkt Nanoleaf Elements. Utöver detta tillkännagav de dessutom en nyhet kring Thread.

Kanadensiska företaget Nanoleaf visade upp en riktigt snygg och stilren produkt häromdagen, Nanoleaf Elements. LED-paneler med en träliknande finish som skapar en mysig och ombonad stämning i ditt hem. Vad som dock inte fick lika mycket uppmärksamhet var deras klargörande över att deras produkter framöver även ska kunna fungera som Thread Border Routers. Detta gäller för produkterna som ingår i “Shapes” och i “Elements” och i praktiken innebär detta att de kan agera hubb åt andra produkter som har stöd för Thread.

Thread Border Router via uppdatering

Nanoleaf har idag redan stöd för Thread via sin lightstrip och E27-ljuskälla vilket ger snabb responstid i ett Thread-nätverk. I dagsläget är det Apple HomePod mini som agerar Thread Border Router men denna säljs än så länge bara på utvalda marknader. Det innebär att även de nuvarande produkterna uppdateras till Thread Border Routers. Stödet kommer via en mjukvaruuppdatering inom de närmsta dagarna för nämnda produktkategorier (Shapes & Elements).

Detta innebär att produkter från Nanoleaf som agerar som Thread Border Routers kan kopplas samman med andra tillverkares produkter så länge dessa har stöd för Thread. Med fler produkter som använder Thread i ditt hem upplever du bättre hastigheter, stabilitet och prestanda utan behov av fler enheter.

Stöd för Google Assistent och Amazon Alexa

Under event framkom också att de skapar en molntjänst (Essentials Cloud Control) vilket innebär att Essentials-produkter nu får kompatibilitet hos både Google Assistent och Amazon Alexa. Sedan tidigare har de bara haft stöd för Apple HomeKit.

Nanoleaf nu även för Android

En annan trevlig nyhet var att man öppnar upp för Android för sina Thread-produkter vilket innebär att även de användarna kan dra fördel av Thread nu.

Är du sugen på att se hela eventet kan du göra det via klippet nedan.

Källa: Nanoleaf