Några av nyheterna från Microsoft Build 2023

Från sajten:


Årets Microsoft Build drog igång igår och det blev så klart störst fokus på nya AI-integrationer.

Microsoft vidgar användningsområden för AI i deras appar, tjänster och så klart Windows 11. Här är några av nyheterna från Microsoft Build 2023:

Windows 11 får AI Copilot

Microsoft integrerar AI-assistenten Copilot i Windows 11. Copilot finns redan i Edge, Office-appar, GitHub och kommer nu att finnas tillgänglig i aktivitetsfältet på Windows 11. Du kan använda Copilot för att sammanfatta, skriva och förklara text i appar samt justera inställningar. Funktionen kommer att testas offentligt nästa månad innan den rullas ut till fler användare.

Microsoft 365 Copilot får stöd för tillägg

Microsoft meddelade att 365 Copilot får stöd för tillägg i Teams-meddelande, Power Platform och verktyg som använder ChatGPT. Dessutom kommer utvecklare kunna skapa egna tillägg med hjälp av samma standard som används av OpenAI för ChatGPT.

Microsoft Edge integreras med 365 Copilot

365 Copilot kommer även till Microsoft Edge. Genom att använda verktyget i webbläsarens sidofält kan du få hjälp med att skriva e-post, lägga till data i kalkylblad och generera statusuppdateringar baserat på chattar. Dessutom kommer de tidigare nämnda tilläggen för 365 Copilot att stödjas i Edge.

Även Windows Terminal får AI

Windows Terminal får en AI-chattbot genom integrering med GitHubs Copilot. Utvecklare som använder GitHub Copilot kan nu använda chattboten direkt i Terminal för att få kodrekommendationer, förklara fel och utföra olika åtgärder. Microsoft utforskar även möjligheten att införa GitHub Copilot i andra utvecklarverktyg som WinDBG.

Bing blir ChatGPTs officiella sökmotor

Med Microsofts storsatsningar i OpenAI så är det ingen överraskning att Bing blir den officiella sökmotorn för ChatGPT. ChatGPT Plus-användare kommer nu att se resultat från Bing i chattbotens svar. Bing får även stöd för tillägg från företag som Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, Redfin, TripAdvisor, Zillow med flera.

Windows 11 får inbyggt stöd för RAR

Microsoft ser nu till att vi slipper tredjepartsappar som WinRAR för att packa upp RAR-filer. Windows 11 får inbyggt stöd för RAR, 7-zip, gz och flera andra format. Det avslöjades inte när den uppdateringen kommer men redan idag släpps en uppdatering med stöd för Bluetooth LE och mycket mer.

Via: The Verge

Döp om Windows 11 till Windows Copilot istället :slight_smile: