Myten om det öppna Google får sig en törn

Från sajten:
Myten om det öppna Google får sig en törn
I och med Googles assimilering av smarta hem-produkterna från Nest kommer dessas kopplingar till andra ekosystem att stängas av. Detta har upprört en hel hemautomatiseringsvärld men är samtidigt en bekräftelse på att Google inte är så intresserad av en öppen uppkopplad värld utanför deras egna kontroll

Det är API:erna i Works with Nest som inte längre går att använda och hänvisning sker till att det nu är en del av Google Home-appen. Google Home är en app och inte ett gränssnitt vilket gör att exempelvis Alexa eller annan typ av tredjepartsintegration inte kan prata direkt med produkterna. Inte heller IFTTT kommer fungera eller diverse olika kopplingar till Siri och HomeKit.

Tanken är att Googles egna så kallade rutiner skall lösa det men det ger betydligt mindre frihet och inte heller något som finns på svenska för närvarande.

Nest är kända framförallt för sina termostater, kameror och ringklockan Nest Hello. Nu kommer alla konsumentprodukter för hemmet kallas Nest och första exemplet på det är att Google Home Hub byter namn till Nest Hub.

Att ett uppköpt företags produkter enbart fungerar med Googles service kan man väl köpa. Det som inte hade varit okej var om alla andra leverantörers hårdvara slutar fungera med Google.