Motorola vågar sig på ny mer avlång skärm i ny flaggskepsmobil

Från sajten:
image

Motorola lanserar Edge och Edge+ är tämligen lika resten av flaggskeppen men med en skärmform vi skarpt gillar.

Egentligen vill de ha gement E så det skrivs ut edge och edge+ men hur fruktansvärt fult är inte det? Nog om det, Motorola är någonstans mitt i mellan doldisar och uppstickare i mobilbranschen just nu och med den här telefonen hoppas man väl på att bli ännu mer det sistnämnda.

motorola edge+ smoky sangria hero

Edge+

De interna specifikationerna känns igen från resten av floran flaggskeppsmobiler som lanserats under våren vilket betyder Qualcomm Snapdragon 865, 12 GB ram, 5G, 108Mp huvudkamera ihop med telefoto och vidvinkel samt en 90Hz skärm med fingeravtrycksläsare.

Det som står ut är dock det stora batteriet på 5000 mAh, att 5G-varianten faktiskt stödjer mmWave (det vill säga den snabbare varianten av 5G som vi inte kommer få här i Sverige på länge). Men det vi gillar mest är bildförhållandet på skärmen som är 21:9 vilket betyder en något mer avlång historia vilket endast Sony Mobile använt fram tills nu i moderna smartphones. Motorola Edge-telefonerna är dock på hela 6,7 tum vilket gör det här till det närmaste ett paddelrack en mobil någonsin varit.

Slutligen kan den spela in video i 6K vilket kan vara spännande att se vad det kan ge mer än stora filer.

motorola edge midnight magenta laydown combo

Edge

Ovanstående gäller för Edge+ som landar på cirka 12 000 kronor medan Edge utan + får ett pris på 6 500 kronor och då blir det ett mindre batteri på 4500 mAh samt en mindre rolig processor-arkitektur vid namn Snapdragon 675 (känd från Xiaomi Mi Note 10) samt avsknad av mmWave (kom ihåg det får vi inte i Sverige innan den här telefonen är lastgammal ändå) samt ett kamerasystem med betydligt färre megapixlar i form av en huvudkamera på 64 miljoner sådana.

Vi kan också konstatera att den här varianten är oroväckande lik en insekt med många ögon bakifrån.

My UX

My UX är namnet Motorola har givit den funktion som låter oss skapa egna teman där vi själva väljer typsnytt, färger, ikonformer och även animationer till fingeravtrycksläsaren. Det kan vara nice, men det kan också säkert också bli lite smaklöst. I detta ingår också möjligheten att ställa in olika inställningar för musik, video och spel.

Mobilerna blir tillgängliga redan den 15 maj.

1 gillning