Mophie Snap+ Powerstation Stand - en mångsidig powerbank

Tekniska problem med första inlägget så recensionen finns här under :point_down:

Från sajten:
image

Så vad sägs om en magnetisk powerbank på 10,000 mAh med ett rejält stöd och som är kompatibelt med kamerastativ? Precis detta erbjuder Mophie!

Innan vi går in på alla spännande detaljer så kan vi lugna oss lite med att även om den passar alla iPhones med MagSafe, så laddar den endast i 7,5W trådlöst (upp till 10W med Android-telefoner). Det betyder ju så klart att vi kan lägga våra AirPods eller vilken annan enhet som helst som är kompatibel med trådlös laddning på Snap+ powerstation stand.

Utseende och funktioner

I förpackningen får vi med en magnetisk ring att fästa på enheter som saknar det och denna mäts enkelt in med hjälp av den medföljande kartan som ringen sitter på. Powerstation Stand är en ganska rejäl pjäs som väger hela 269 gram och är klädd i ett svart tygmaterial på fram- och baksida med gummiyta runt om. På framsidan är det markerat för vart magneterna sitter i samma form som MagSafe.

På baksidan har vi ett stöd som vi kan vinkla ut för att kunna ha telefonen placerad snyggt på bordet samtidigt som den laddar. Det här stödet visade sig vara riktigt svårt för sådana som mig med för korta naglar. Det sitter som berget och redan första kvällen hade jag lyckats riva bort lite av tygmaterialet i botten. Men stödet är riktigt stabilt och stannar i det läge man vill ha.

På ena långsidan hittar vi en USB-C-port som stöder både laddning in och ut på upp till 20 watt. Så om det var en besvikelse att den inte stöder MagSafe fullt ut, så finns alternativet att ladda trådat upp till 15 watt med iPhone. På andra långsidan har vi knappen som aktiverar laddningen tillsammans med fyra dioder som avslöjar hur mycket laddning som finns kvar i den.

Slutligen så finns ett 1/4-tumsgänga för att kunna skruva fast powerbanken på ett kamerastativ. Detta möjliggör att vi kan filma ännu längre med vår iPhone med hjälp av powerbankens 10,000mAh. Men man får vara försiktig om det är på en högre höjd då det räcker med ett enklare tryck bakom iPhone för att den ska släppa från magneten.

Användning

Att hålla i sin iPhone tillsammans med denna robusta powerbank är en något obekväm upplevelse, men det går även om det inte är tanken med Powerstation Stand. Måste man använda sin telefon och batteriet tryter så kan man gå med på de flesta kompromisser.

Något som ögat lägger märke till ganska snabbt är att till skillnad mot många MagSafe-batteriladdare på marknaden, så sticker den här ut en del nedtill. Detta lämnar en ganska rejäl haka som inte gör något när den får agera laddningsställ på bordet men som i handen kan se en aning lustigt ut. Som ställ fungerar som sagt den här perfekt och man kan vinkla sin iPhone både stående eller i landskap för filmtittande.


Det går även att ladda sin telefon på Powerstation Stand samtidigt som den laddas upp. Vilket är riktigt smidigt så man ha powerbanken som en fast laddningspunkt på skrivbord eller liknande för att enkelt kunna kopplas ur och tas med och ladda telefonen i farten.

På förpackningen lovar Mophie ett genomsnitt på 1,9 fulla laddningar för en smartphone. Med vår iPhone 13 Pro blev det istället tre laddningar vilket är godkänt och det är skönt att se att Mophie inte tummat på det viktigaste med en powerbank.

FÖRDELAR

  • Mångsidig
  • Mycket laddning för pengarna

NACKDELAR

  • Endast 7,5 Watt trådlös laddning för iPhone

DETALJER

Pris: 500 kronor

SAMMANFATTNING

Är man inte lika noggrann med den estetiska eller ergonomiska delen av en ”MagSafe-kompatibel” powerbank så är Snap+ Powerstation Stand ett givet köp. Vi har knappt hunnit nämna priset bland alla möjligheter som endast ligger på ett rekommenderat pris av 699 kronor. Visst att det endast är trådlös laddning på 7,5W för iPhone men den erbjuder så mycket mer och passar perfekt för skrivbordet och kan enkelt tas med. Vill man dessutom slippa ha den hängandes på telefonen går det lika bra att ladda från den med USB-C.

BETYG: 4 / 5

Slog till på en sån här och har inga problem med att stödet sitter som berget. Väldigt enkelt att fälla ut.

1 gillning

Antingen bättre fingrar eller bättre exemplar :grin:
Men skönt att du är nöjd :ok_hand:
Det är verkligen bekvämt att bara kunna fästa sin powerbank på telefonen när batteriet håller på att ta slut.

Har väldigt sällan det behovet då batteriet lugnt räcker en vanlig dag för mig. Köpte en ny powerbank för bara ha usb-c grejer i ryggan.
Valde den här för att den fungerar som ställ till telefonen.

1 gillning