Mophie presenterar nya laddare med Qi2-teknik

Från sajten:
image

IFA är i full gång och Mophie har visat upp lite nya laddare som har stöd för den nya Qi2-tekniken som i grund och botten typ är MagSafe.

Qi2 är nästa generation av trådlös laddning och den stora nyheten är kort och gott magneter och högre effekt på laddningen. Ni som använder Apples produkter känner säkert redan igen MagSafe och det är inte en slump att Qi2 kommer med magnetladdning. Anledningen till det är att Apple har arbetat ihop med WPC (Wireless Power Consortium) och tagit fram Qi2. Nu när tekniken är redo så börjar även mobiltillbehörs-tillverkare visa upp Qi2-produkter och Mophie har lite nytt på ingång.

Deras Qi2-serie består av snap+ powerstation mini stand som är en powerstation med inbyggt batteri på 5 000 mAh och skickar in upp till 15 watt i telefonen. Prislappen ligger på 69,95 dollar. Snap+ 3-in-1 stand ordnar oredan på skrivbordet och kan ladda både iPhone, AirPods, Apple Watch samtidigt och även den klarar upp till 15 watt, prislappen ligger på 129,95 dollar. Snap+ wireless charging vent mount fäster du i fläktgallret på bilen och du kan du få ut upp till 15 watts laddning även här till ett pris av 69,95 dollar. Sist ut är snap vent mount som är ett fäste till bilen som gör att telefonen inte sitter så nära fläktgallret och kommer ut en bit så vi slipper kyla ned eller värma upp telefonen. Det går även att vinkla en aning och prislappen ligger på 29,95 dollar.

Samtliga produkter utom snap+ 3-in-1 stand kommer lanseras senare i år och 3-in-1 stand släpps under första kvartalet 2024. Produkterna kommer inte vara exklusiva till Apples butiker utan kommer att finnas att köpa lite här och var.

Jag förstår inte att dessa 3-i-1-laddare spottas ut från olika tillverkare i tid och otid. Köper folk verkligen dessa till de löjliga priserna? :hushed:

Fast det är väl bra att vi slipper Apple monopol på sånt här? Kommer ju garanterat komma fler olika laddare från andra tillverkare med Magsafe teknik och till billigare priser framöver. Men jag håller med om att 3-i-1 laddare är en rätt onödig produkt. Ytterst sällan man behöver ladda både telefon, klocka och Airpods samtidigt. Jag personligen laddar telefonen trådlöst på natten på en vanlig 5w laddare, laddar klockan varje morgon och Airpodsen vid behov (både klocka och airpods med AW laddaren).

Monopol?

Kommer fler framöver?

Detta är ju inget nytt produktsegment och inte heller något Apple har haft monopol på, snarare att de inte ens har haft en enda produkt inom segmentet förutom deras ”duo-laddare”.
Dessa 3-i-1-laddare har ju funnits från olika tillverkare i flertalet år och är fortfarande alldeles för dyra. Så några ljusa utsikter om billiga sådana produkter kan man ju rimligen inte se, inte mer än att hoppas.

Tror han menar MagSafe, det vill säga laddning trådlöst med 15 watt. För att få ut det från en tredjepartsladdare så har tillverkaren behövt licens från Apple för att få ut 15 watt. Finns ju en drös "MagSafe"-laddare på marknaden men utan Apples trolleri så ger de en effekt på max 7,5 watt.

Så med Qi2 slipper tillverkare det och vi kan köpa vilka Qi2-laddare som helst och få ut 15 watt.

2 gillningar

Ok, det var i så fall inte tydligt :blush:

Oavsett vad, 3-i-1-laddare är alldeles för högt prissatta. Qi2 eller ej.