Mophie Powerstation Go Rugged Flashlight lyser upp vår väg

Från sajten:
image

Kabelstartare är något av det mer tråkiga vi kan behöva inhandla, det kan vara absolut nödvändigt men ack så tråkigt. Våra vänner på Mophie har låtit oss recensera en av deras kabelstartare och den är allt annat är tråkig.

En gigantisk ficklampa

Istället för att vara utformad som ett stort batteri som ska kopplas ihop med bilens batteri är den här utformad som en ficklampa – en stor jäkla ficklampa. Den mäter in på 73mm x 265mm x 58mm i storlek. Det är en lång och bred ficklampa, den är i plast och så värst Rugged upplevs den inte. Kanske är det räfflorna på skaftet som ska vara det i så fall. Den påminner mycket om de gamla Maglite ficklamporna som väktare brukade gå runt med, men istället för helt cylinderformad är den oval i utformningen vilket gör att den ligger bra i handen. Ficklampekabelstartartaren har fler funktioner än att bara vara ficklampa och kabelstartare. Den har en LED-list för mer konstant ljus och funktionen som batteripack med USB-utgång för laddning.

Mophie Go Rugged Flashlight

På ena sidan hittar vi ON-knappen för att slå på ficklampan i ena ändan. På andra sidan hittar vi en vitfärgad LED-list med ytterligare en knapp som tänder listen. På undersidan har vi utgång för att koppla ihop den med startkablar, knapp för att aktivera startkablarna och en USB-C port för att ladda upp ficklampan. På en av de smalare sidorna av ficklampan har vi en USB-A port med en knapp som aktiverar den som vi kan koppla in valfri enhet för att få ström från ficklampan.

SOS och starkt sken

Ficklampans huvudlampa har två ljusstyrkor, vid första klicket tänds lampan starkt i 450 lumen och vid andra klicket är det halva styrkan. Strax under knappen har vi fyra tydliga dioder som visar hur mycket batteri som finns kvar i ficklampan. LED-listen som sitter längs med ena sidan av skaftet tänds vid första klicket i vitt ljus, det är ett starkt men softat ljus som bekvämt att jobba under motorhuven med. Det följer med en rem att fästa i ficklampan för att kunna hänga den när vi arbetar. LED-listens ljus har en bred vinkel och lyser förvånansvärt bra upp omgivningen. Vid andra trycket ändrar LED-listen färg till rött och här har vi plötsligt förvandlat ficklampan till en varningspelare. Ficklampans tyngd på 0,52 kg gör att den står stabilt på marken och kan placeras efter bilen vid en eventuell olycka. Trycker vi ytterligare en gång på knappen börjar den röda LED-listen blinka i SOS, tre snabba, tre långsamma och tre snabba blinkningar.

I ficklampan har Mophie lyckats få in ett batteri på 36,630 mWh/9900 mAh. USB-A porten för att ladda andra enheter levererar 12W. Ficklampan levereras tillsammans en Mophieladdare på 10W och USB-C-kabel men det går att använda vilken laddare som helst för att ladda upp ficklampan. Startkablarna har en egen form att kontakt för att kopplas in till ficklampan och kablarna mäter cirka 15 centimeter. För att använda ficklampan som startare till ett bilbatteri tar vi och kopplar in kablarna i ficklampan, därefter placerar vi den röda på positiva polen och den svarta på den negativa polen på batteriet. Därefter trycker vi på knappen på undersidan. En grön lampa kommer börja blinka då den kontrollerar att allt fungerar och när den lyser med fast sken så startar den batteriet.

Vi får med en påse för att förvara allting i som gör att vi kan lägga ner det i bagaget utan att vara rädda att tappa bort något. Ficklampan i sig har vi förvarat inuti bilen och haft den kopplad till en av USB utgångarna för att alltid se till att den har fullt med batteri i fall den skulle komma att behöva användas.

## RECENSION: MOPHIE POWERSTATION GO RUGGED FLASHLIGHT

FÖRDELAR

  • Starkt ljus
  • Bra arbetsljus
  • Startar en bil
  • Ligger bra i handen

NACKDELAR

  • Något plastig
  • Inte USB-C för att ladda andra enheter

DETALJER

  • 2.87 in x 10.43 in x 2.27 in (73mm x 265mm x 58mm)
  • 0.52 kilograms
  • 36,630 mWh/9900 mAh @ 3.7V batteri
  • Pris €139

SAMMANFATTNING

Powerstation Go rugged flashlight är ficklampan som kan starta din bil, ladda din telefon, agera arbetsljus under motorhuven. Nästan så vi vill att batteriet ska dö lite oftare så vi får använda den mer. Den här ficklampan borde vara obligatorisk under förarsätet och på alla utflykter.

BETYG: 4 / 5

2 gillningar

Riktigt intressant pryl faktiskt.

2 gillningar

bild

Kanske dags att uppgradera den här.

Den har ju magnet på sidan! :heart:

1 gillning

Behövs väl ingen lampa när man är ute och går. Vad har ni för mörkerseende? Dessutom har folk fått för sig att lysa i ögonen på bilförare med de där superstarka lamporna. Idioter!

:carrot::grin:

1 gillning

Håller med om båda. Men… Användningsområdet för ficklampor är ju lite vidare än så… Men jäkligt irriterande när man blir belyst med ficklampa på väg. Förra vintern trodde jag en person ville att jag skulle stanna då den svängde lampan upp och ned och lös rakt på mig i bilen flera gånger. Jag stannade men det visade sig att hon bara ville att jag skulle se henne. :man_shrugging:

Reflexer funkar ju jättebra för att man skall synas tidigt :smiley:

Jo, visst kan en lampa vara praktiskt i bland, men när man går ute i mörkret, med hunden i skogen tex, så är det kanske bättre att låta ögonen vänja sig, då ser man ju mer, än om man bara tittar där just lampan lyser.

Om vi fortsätter granska behoven så här, då är det nog många prylar som blir osålda…:grin:

Jag har fått fel på bilen mitt i natten ute i skogen en gång, sommarstugor utan eller eller osäker el, vår egen tomt på vinterhalvåret, så - jo jag ser många områden där bra ficklampor gör nytta.

Då kör vi det gamla polistricket med att blunda med ena ögat när ficklampan är tänd. Bästa av två världar

Man ska tusan inte lysa folk i huvudet med vanliga ficklampor.
Något nytt jag börjar irritera mig på inne i stan är alla cyklar som har extremt starka lampor som bländar alla andra trafikanter. Måste ofta stanna då jag inte ser något på grund av bländande.

3 gillningar

Eller stark pannlampa för promenad i villaområdet… Eller som en dam som hade hängt en ficklampa i kopplet till sin hund vilket fick hunden att ständigt hoppa undan från ljuscirkeln när den svängde fram och tillbaka framför den. Det kanske inte spelar så stor roll men nog tänkte jag att hunden kunde fått promenera utan det störningsmomentet.

Allmänna val borde handla om att kunna byta folk… :grin:

När jag ser orden “Go rugged” så ser jag fleshlight i stället fast jag vet att det står flashlight. Antar att jag är en själ bortom räddning… :confused:

1 gillning

Det är nog helt kört 🥲
En go rugged fleshlight med kabelstartare är lite väl mycket bdsm även för det här forumet.

1 gillning

Har vi en liten Ove i Snygg @Thor? :joy::joy:

2 gillningar

En sån måste man väl ha?

Kanske läge att tippa de osäkra över kanten genom att ta hem en och starta en ny hype med den nya TV Flashen? :joy::joy::joy:

Jag har en kraftig ögonskada och har alltid en ljuskälla med mig i mörker. Hjälper mig otroligt mycket.

1 gillning