Mophie lanserar tre nya powerbanks som räddar bilen i vinter

Från sajten:
image

Mophie lanserar tre nya strömkällor som laddar allt från telefonen till att ge starthjälp till bilen, dessutom kommer en av dom förberedd med luftkompressor så du kan fylla upp ett bildäck, badleksaker och mycket mer.

Det är Mophies nya Rugged-serie som lanseras i Sverige som erbjuder mer än bara ström till telefoner och andra mobila produkter. Vad passar inte bättre än något som kan rädda en strömlös bil mitt i denna kalla vinter?

Powerbank Go Rugged Compact

Med ett tåligt yttre kommer den här powerbanken med ett fullmatat inre. Med ett 8 100mAh-batteri och två USB-portar kan den ladda dina telefoner och surfplattor men det stannar inte där. Det medföljer startkablar som enkelt kan kopplas in i powerbanken och ser till att vara din starthjälp i kylan. På ena sidan finns det dessutom en lampa stark nog att lysa upp ett rum.

Batterikapacitet: 8 100 mAh
Portar: USB-C ingång, Startkablar-utgång, 2 st USB-A-utgång
USB-C ingång: 5V/2A
Starthjälp utgång: 12V/600Amps
USB-A utgång: 5V/2,4A
Pris: 1 190 kronor

Powerstation Go Rugged with Air Compressor

Den här powerbanken har alla egenskaper som Go Rugged Compact men är fullproppad med ännu fler funktioner. Den har ett batteri på 15 000mAh och kan ladda dina mobila enheter och fylla bildäcket med luft då den har en inbyggd luftkompressor. Så med denna rackare i bilen kan vi ladda upp barnens surfplattor och telefoner och sedan pumpa upp luftmadrassen när vi är framme på stranden. Som nämnts har även den här en stark LED-strålkastare och starthjälp som båda är en perfekt kombination en mörk kväll när bilen krånglar.

Batterikapacitet: 15 000 mAh
Portar: USB-C ingång, Startkablar-utgång, 2st USB-A utgång
USB-C ingång: 5V/2A
Starthjälp utgång: 12V/600Amps
USB-A utgång: 5V/2,4A
Pris: 1 890 kronor

Powerstation Go Rugged Flashlight

Det blir inte mycket smidigare än att ha en ficklampa liggandes i bilen som agerar som stark ljuskälla när det behövs men som också är en powerbank med 9 900mAh och starthjälp redo. Ficklampan lyser upp med 450 lumen och har funktioner för att signalera SOS och en röd ljuskälla för att användas som arbetsljus. Med USB-porten kan du ladda upp dina mobila enheter.

Batterikapacitet: 9 900 mAh
Portar: USB-C ingång 5V/2A, Startkablar-utgång, 2st USB-A utgång
Starthjälp utgång: 12V/400Amps
USB-A utgång: 5V/2.4A
Ljusstyrka lampa: 450 lumen
Pris: 1 390 kronor

Mophies Go Rugged-serie finns tillgänglig nu hos ZAGG och hos utvalda återförsäljare.

3 gillningar

Vilka coola prylar! :smiley:

Hur är det med elhybrider, kan de behöva starthjälp som en traditionella bilar?

Frågan är hur länge dom håller laddningen? Slänger man en sån grej i bilen känns det inte som om man kommer komma ihåg att ladda upp den speciellt ofta.

Du kan gå tom i 12 V batteriet så ja.

Tveksam om den klarar att blåsa upp annat än däck. Ett däck fyller man på 10 sekunder men en badring pratar vi 5 minuter. Lär gå varm eller ladda ur…

Är det inte högre tryck i ett däck än en badring? Tänker att tryck är en högre belastning på kompressorn än mängden luft.

Ingen aning om hur det funkar men jag har en Xiaomi Mi Portable Air Pump som jag använder till rullstolsdäcken. Från det tomma tar det några minuter och jag pumpar till högt tryck (110PSI), ett bildäck är ju typ 32PSI så väldigt mycket högre tryck. Funkar klockrent.

Men jag tror knappast att denna pump kan pumpa alla fyra bildäcken från tomt utan att ladda emellan men för att toppa upp funkar det säkert.

De håller länge. Har en mophie powerbank i sommarstugan där det kan vara strömavbrott då och då. Den har legat där i över två år. När jag tryckte på batteriindikatorn senast så visade den fyra av fyra lampor (100-75 %). De skriver själva på sin webb.

Charge Vault Technology
Industry-leading battery life enables our products to hold their charge for an extended period of time, making them more reliable than other battery cases in the market. On average, mophie products retain 75% of their battery capacity after a year without use.
https://www.zagg.com/sv_eu/mophie/mophie-advantage

3 gillningar

75% efter två år är ett mycket gott betyg! Kanske blir köp av någon modell då.

Med den kabelarean ger man ingen starthjälp, till detta finns det bättre saker.

Jag har denna på jobb, funkar klockrent.

1 gillning

Stämmer bra det, har en Mophie som är mer eller mindre full efter att ha legat ett år.