Möjligt att tömma cache för Homekit?

Jag använder automatiseringar i Homekit men vissa funkar inte som förväntat. Trodde en lång period att IKEA var problemet och att deras app kunde vara i konflikt, men har nu noterat att andra tillbehör från andra tillverkare som inte finns på IKEA:s gateway också kan vara påverkade.

Problemet kan vara att lampor stängs av en viss tid fast ingen automation om denna tid finns synlig i Hem-appen.

Jag börjar misstänka att någon gammal inställning eller automation som är borttagen fortfarande finns i systemet fast den inte ska finnas. Kan det funka på det sättet i Homekit? Om så, går det att tömma något cacheminne eller liknande för att bli av med dessa?

1 gillning

Har också upplevt Ikea-enheter som beter sig konstigt. Har löst det genom att ta bort och lägga till. Även automationer i Homekit.

1 gillning

Innan iOS 16 kunde man se vilka automationer en viss pryl var inkluderad i, men jag kan inte hitta den funktionen längre. Jag tror dock att jag nu har tagit bort alla felande enheter från alla automationer.

Ska testa och se om de vaknar trots det…

Det kan du se fortfarande om du klickar på till exempel en lampa och sedan på kugghjulet nere till höger.

1 gillning

Tack, nu hittade jag den. (Blev nog förvirrad av att det fanns två förvalda med i listan men har nu tagit bort allt för att testa.)

När jag har testat automatiseringarna tog jag bort en lampa från IKEA och en från Nanoleaf samt började om och körde dessa i samma automatiseringar för att testa. Lamporna uppträdde likadant och de startade eller stoppade inte på tider utanför testerna. Vilket i sig är bra och inget då tyder på att något gammalt spökar och jag därmed inte har behov att tömma någon cache.

Vad jag däremot nu märkt strular är hemhubbarna och att automatiseringarna ibland helt enkelt inte drar igång. En omstart av en Apple TV fick det hela att bli stabilare. När en HomePod tog över blev det också mindre stabilt.

Hur kan man tvinga en viss enhet att agera hubb? Hos mig byter det hemhubb av sig själv mest hela tiden och jag tror det påverkar problemet.

Det går inte.

Misstänkte det. Då vet jag, tack.

Förstår inte riktigt meningen med detta för fasta enheter. Kan förstå det med rörliga, typ iPad-varianten, well well.

Det kanske inte är något fel specifikt hos mig utan Homekit är helt enkelt buggigt…?

Den nya arkitekturen har gjorts om för att vara effektivare och mer pålitlig, något många Homekit-användare har efterfrågat, bland annat då automatiseringar i Hem-appen har en tendens att ibland inte avfyras som de ska.

Jag upplever också lite strul. Har en automatisering som tar ca 5-7 sekunder att trigga. Rörelsesensorn ser jag triggas, men sen dröjer det.

1 gillning

Blev mycket bättre efter en uppdatering till tvos 16.2. Kanske var det bara en omstart som behövdes.

1 gillning

Med nya Dirigera-hubben har jag nu fått igång en massa Ikea-enheter och tillsammans med andra Homekit-enheter från andra tillverkare är allt uppe och rullar som jag vill ha det.

Dock strular Apples Homekit-hubbar, vilket jag drar slutsatsen då enheter från både Ikea och andra tillverkare påverkas på samma sätt, samt att om jag gör saker över wifi är allt online men om jag går över på mobilt så ser jag att vissa enheter har ”inget svar”. Problemet just nu är dessutom att automationerna inte funkar om inte Apple TV:n på översta våningen är aktiv.

Jag har tre Apple-hubbar ytterligare: två HomePod på mittenvåningen och en Apple TV till på bottenvåningen. Jag ser ju att Homekit byter aktiv hubb hej vilt under en dag och har redan fått svar i tråden att man tyvärr inte kan styra detta.

Har någon något tips om det finns något jag kan göra? Skulle helst bara vilja ha översta våningens Apple TV aktiv, kan det bli bättre om jag köper senaste Apple TV och sätter på dess plats? Eller ska jag dra ner 16.2 beta på Apple TV:arna, fast hur blir det då med HomePod:arna när de blir hubbar…?

Tycker det är ett elände med denna hubb-lösning när man inte kan påverka den, grr.