Mobila laddstationer skall cirkla runt hos Circle K

Från sajten:
image

Utmaningen att bygga laddinfrastruktur på ställen där befolkningen ökar och minskar efter säsong ser ut att kunna lösas med mobila laddstationer. Det menar i alla fall Circle K.

Bolaget placerar i dagarna ut två stycken flyttbara laddstationer i Ljusdal längs E4:an och Mora längs E45:an. Totalt klarar respektive station att trycka ut 300 kW fördelat på fyra bilar. Det går alltså något långsammare att ladda om alla fyra laddare är upptagna.

Stationerna är anslutna till elnätet och laddas sakta upp igen när de inte används. De mobila laddstationerna hittas i samma app som de stationära Circle K-laddarna. Dessvärre är inte Circle K med i Elli eller någon annan roamingpartner. Dock har man samarbete med laddoperatören Mer.

Via: Pressmeddelande.

3 gillningar

Hur stort är batteriet i?

1 gillning

Det nämns inte. Skall se om jag kan få svar.

3 gillningar

Tror detta är lösning som kommer bli rätt populär kommande övergångsår och framåt. Det är inte rimligt att bygga 50 snabbladdare i Sveg för ett par dagar om året, slöseri på resurser, markyta och pengar. Mycket bättre med portabla laddstationer som kan ställas upp där det behövs :slight_smile:

5 gillningar

Jag vet inte hur stabil tekniken är för det här med tittar men mer på den organisatoriska delen så känns det definitivt som något som verkar vettigt. Att kunna förstärka vissa punkter under resdagar/perioder för att däremellan låta de stå i storstäder känns begåvat.

1 gillning

Det finns alltid någon festival, folkfest, mässor etcetc som det finns nödvändighet att ställa snabbladdare på några dagar.

Elbilens bajjamajjor :slight_smile:

3 gillningar

Vore nog bra att ställa upp några bajamajor också för att hitta ett skymt ställe för att pissa är inte det lättaste vid laddstolpar

2 gillningar

true that

1 gillning