MINI Concept Aceman presenterad

Från sajten:
image

Idag presenterar MINI sin nyaste konceptbil MINI Concept Aceman som ger oss en idé om hur märkets bilar kommer att se ut framöver. Bilen är en crossover och har massor av ny teknik under skalet.

Storleksmässigt ligger bilen mittemellan MINI Cooper och MINI Countryman. Den har fyra dörrar och en stor baklucka och trots de små måtten så ska fem personer kunna färdas i den bekvämt och säkert.

Man lägger stort fokus på att bilen ska ge så litet miljöavtryck som möjligt. Bland annat märks det på en mängd innovativa materialval som ersätter exempelvis krom och läder. Bland annat används stickad återvunnen textil och sammetsvelour i interiören.

Det digitaliserade användargränssnittet baseras på en Android Open Source Project mjukvarustack. Det finns dels en rund OLED-skärm samt kan rörliga bilder och animationer visas längs hela instrumentpanelen från dörr till dörr. På känt MINI-manér har även denna bil en mängd vippströmbrytare som styr exempelvis parkeringsbroms, växlar och ljudvolym.

Hela konceptet med miljöfokuset, digitaliseringen och designen kallas av MINI för Charesmatic simplicity.

Från och med 2025 ska MINI helt sluta utveckla bilar med förbränningsmotorer och från 2030 ska MINI vara ett helelektriskt varumärke. MINI Concept Aceman kommer att visas för allmänheten på gamescom-mässan i Köln 24-28 augusti.

Källa: Pressmeddelande

Den har min mustash!

2 gillningar