Mill är Nest-grundarens senaste innovation

Från sajten:
image

Soptunnan Mill vill se till att dina matrester kommer till nytta igen. Den nya soptunnan ska ge tillbaka till naturen men dock till ett relativt högt pris…

Mill är ett företag som grundats av Matt Rogers som är känd som en av grundarna till Nest (tillsammans med Tony Fadell) och även han var anställd hos Apple tidigare. Med sin senaste innovation, soptunnan Mill vill han se till att våra matrester hanteras på ett mer ansvarsfullt sätt.

Enkelt förklarat så ska matrester och andra organiska material läggas i soptunnan som sedan ser till att detta blir något som liknas vid jord. Tanken bakom Mill är bland annat att hålla mat borta från deponier. Det som kan läggas i är bland annat rester av frukt, kött, fisk, grönsaker, ägg, skal, kärnor, servetter och annat. Även dålig lukt av gammal mat ska minimeras och det hela låter ju positivt, eller hur?

Givetvis går det att hålla koll på allt via en app. Själva processen sker nattetid när dagens alla rester bör vara nerskrapade i soptunnan.

Men, för att nyttja den fulla potentialen hos Mill så behöver du hosta upp 396 dollar om året. Å andra sidan så ingår det upphämtning av det hanterade materialet som då skickas tillbaka till medverkande bönder. Ja, när 11-litersbehållaren i soptunnan är full så ska den tömmas i en kartong som när denna är full ska hämtas upp. Det som returneras kan användas som foder till kycklingar så att alla näringsämnen från matresterna stannar i ett kretslopp. Det är alltså inte kompost det handlar om utan foder.

[Mill är för övrigt också ett norskt företag som tillverkar produkter för hemmet i form av radiatorer och annat…]

Rent spontant känns det ju inte som en produkt som kommer att lyckas men vi får se eller vad säger ni?

Källa: 9To5Google

Galleri

Trodde först att jag skulle få pengar för att ha en liten foderfabrik i hemmet.