Microsoft vill ha annonser i gratisspel till Xbox

Från sajten:
image

Det påstås att Microsoft utvecklar ett program som ska lägga in annonserna i spelen.

Med hjälp av programmet är det tänkt att annonserna inte ska störa spelaren. Utan istället för en stor fyrkant över skärmen skall annonserna dyka upp på exempelvis en anslagstavla i ett racingspel.

För att se till att inte vad som helst annonseras eller irriterar spelaren tänker Microsoft själva godkänna annonsörer på en egen marknadsplats. Dessutom tänker inte Microsoft ta del av intäkter från annonseringen utan lämna detta helt till utvecklare och annonsörer.

Via: The Verge

När har det någonsin fungerat? Minns en internetoperatör i Sverige som erbjöd gratis internet mot att vi tittade på annonserer. Det varade inte länge.

Hur funkar reklam på websidor idag?. Får man extra betalt om besökarrn klickar på en annons?.

I spel är det ju inte direkt så man kommer “klicka” på någon annons

Yep, då blir det en extra slant.

Ser inga problem med detta om det implementeras i spelens värld på t.ex. skyltar. Precis som att det finns reklamskyltar ute i riktiga världen.

2 gillningar

Precis…inte jag heller.

1 gillning

Från sajten:
image

Microsoft var visst inte ensamma om att jobba på verktyg som lägger in annonser snyggt i gratisspelen.

Även Sony jobbar på en liknande lösning där annonser ska smälta in i spelen utan att störa spelaren. Sony verkar inte nöja sig där utan undersöker även sätt att belöna spelare som tittar på reklamfilmer i spel. Dessa belöningar skulle då kunna vara skins eller föremål att använda i spelen.

Microsoft verkar inte planera att ta ut några avgifter eller vinst från annonseringen men på denna punkt sägs Sony inte ha bestämt sig ännu. Microsoft ryktas börja rulla ut det nya sättet att annonsera i spelen senare i år och Sony lär nog inte bli mycket senare.

Via: IGN