Microsoft tänker inte utveckla fler spel till Xbox One

Från sajten:
image

Xbox One ska ha sålts i ungefär 51 miljoner exemplar sedan 2013 men Microsoft bekräftar nu att de slutat utveckla spel till den.

Även om det är bekräftat att inga nya Microsoft-spel kommer att släppas till Xbox One så är livet inte över för konsolen. Microsoft kommer se till att förra generationens Xbox kommer att kunna spela nya spel genom Xbox Games Pass Ultimate. Xbox One fick en jobbig start när den väl presenterades 2013.

Först kom det fram att konsolen krävde ständig internet vilket oroade konsumenter. Sedan när den väl presenterades så ägnades första halvtimmen åt multimedia-funktioner istället för spel. Sedan så skulle fysiska spel-skivor bli låsta till din Xbox One vilket skulle döda begagnat-marknaden. Som om det inte vore illa nog tvingades vi köpa Xbox One ihop med Kinect-kameran för 500 dollar.

När det blev dags för Sony att presentera Playstation 4 så gjorde de tvärtemot allt som Microsoft fått kritik för. Det vill säga att de fokuserade helt på spel, begagnade spelskivor kunde säljas och lånas ut, kameran blev ett valfritt tillbehör och Playstation 4 kostade endast 400 dollar. Microsoft ändrade så småningom på flera av deras misstag.

Via: Videogames Chronicles

Det skall sägas att det där med att fysiska skivor blev låsta till ens Xbox One var mer mångfacetterad än så. Det gick att sälja dem vidare – men inte hur många gånger som helst. Dessutom gällde det även digitala spel. Det vill säga – om de hade valt att fortsätta med det hade det öppnat upp för möjligheten att köpa och sälja digitala spel begagnat, det hade varit rätt tufft.

1 gillning