Microsoft köper Activision

Kvalitet i stället för kvantitet.

Absolut, men de tar orimligt lång tid på sig tycker jag.

Fast vilken kvalitet?

Är inte nintendo mycket för remakes helatiden?. De snyggartill mariobros för 20e gången, och jag köper för 20e gången

1 gillning

Sen måste man köpa alla gamla spel på på nytt i Virtual Consoleär det kommer en ny Nintendokonsol, ett företag som verkligen älskar att urinera på sina kunder.

2 gillningar

och vi fortsätter köpa och köpa

Från sajten:
image

Activision Blizzards aktieägare har nu godkänt Microsofts köp av bolaget.

Microsoft bud var 20 dollar per aktie i en tid då bolaget var värt 76 dollar per aktie. Men med tanke på den kräftgång bolaget haft i både försäljning och i personalpolitik så var det väntat att man skulle se Microsoft som räddaren. 98% av aktieägarna röstade för uppköpet.

Nästa steg på processen innan alla Activision Blizzards spel kan komma in i Gamepass (Utom möjligen World of Warcraft som i sig själv är dyrare per månad än Microsoft Gamepass) är en utredning från FTC som utreder eventuellt konkurrenthämmande verksamhet.

Tanken är att affären skall vara klar någon gång i mitten av nästa år.

 

Från sajten:
image

EU-kommissionen har nu meddelat att de börjar utreda köpet närmare för att se om det skadar konkurrensen på spelmarknaden.

Microsofts bud att köpa Activision Blizzard för 69 miljarder dollar gav eko över hela spelvärlden. Nu har EU-kommissionen inlett ”fas 2” i deras utredning om köpet påverkar konkurrensen. De trycker hårt på Call of Duty-spelens enorma popularitet som en anledning till att det kan bli svårt för konkurrens.

EU menar att de kan bli svårt för konkurrerande konsoler, operativsystem och spelstreamingtjänster att ta sig in på marknaden utan Call of Duty-spelen. Microsoft har dock upprepat flera gånger att de tänker fortsätta släppa COD-spelen till andra plattformar.

Utredningen kommer att pågå i 90 dagar och ett beslut ska ha meddelas till den 23 mars. Även om EU inte kan stoppa köpet så kan de skjuta upp det och även sätta framtida krav på Microsoft. Både Microsoft och Activision Blizzard har meddelat att de kommer att samarbeta med EU för att underlätta utredningen.

Via: Engadget

Från sajten:
image

I ännu ett försök att visa Microsofts dominans och sätta stopp för köpet av Activision Blizzard avslöjas stora siffror.

Sony har uttryckt sin rädsla för att Microsoft tänker låsa spelen till Xbox Game Pass. I samband med utredningen av Activision Blizzard-köpet säger Sony att Microsoft kan utnyttja prenumerationstjänsten till spel som Call of Duty. De lägger även till att Game Pass redan har mycket mer prenumeranter än Playstation.

The 29 million is not our current number (unless a forecast!). I think the citation is related to Microsoft’s dominance of the multi-game subscription market

In my GDC talk I showed this chart, which is what is being referenced https://t.co/ebXkPyJrNI pic.twitter.com/FJO5oi0qRj

— Piers Harding-Rolls (@PiersHR) November 23, 2022

Enligt Sony ska Game Pass ha 29 miljoner prenumeranter vilket är snäppet mer än de 25 miljoner som Microsoft själva redovisade tidigare i år. Siffrorna ska komma från analysfirman Ampere Analysis. Microsofts köp av Activision Blizzard utreds just nu från flera håll så som Storbritannien, EU och USA.

Via: IGN

Från sajten:
image

Microsofts största hinder i köpet av Activision Blizzard har varit frågan om Call of Duty blir Xbox-exklusivt.

Sony har sedan köpet blev känt varit den största rösten för att att det ska hävas. För att försöka lugna Sony så har Microsoft lagt fram ett kontrakt för att alla framtida Call of Duty-spel även ska släppas på Playstation. I kontraktet står det även att spelen ska släppas samma dag på Playstation som Xbox.

Sedan Sony började visa missnöje i köpet av Activision Blizzard har Microsoft fortsatt hävda att de planerar att släppa framtida spel även till Playstation. Det här är första gången som Microsoft faktiskt sträcker fram ett bindande kontrakt. Microsoft har många utredningar på sig över miljardköpet och om de inte vinner över Sony kan det vara hotat.

Via: The Verge

Kom på att jag inte ska yttra sig om MS i publika forum

5 gillningar

Från sajten:


Microsoft verkar erbjuda tioårskontrakt till alla för att få köpet av Activision Blizzard att godkännas.

Det var bara någon dag sedan vi hörde senast om att Microsoft delar ut tioårskontrakt. I kontraktet lovar de att Call of Duty ska fortsätta släppas till andras konsoler om köpet av Activisition Blizzard blir godkänt.

I'm also pleased to confirm that Microsoft has committed to continue to offer Call of Duty on @Steam simultaneously to Xbox after we have closed the merger with Activision Blizzard King. @ATVI_AB @ValveSoftware

— Phil Spencer (@XboxP3) December 7, 2022

Nu har åtminstone Nintendo lagt sin signatur på avtalet men det finns en viktig spelare kvar. Nämligen Sony som inte har skrivit under ännu. Att Microsoft vänt sig till Nintendo nu är troligen för att sätta press på Sony att gå med på dealen. Microsoft lovar även att Steam ska få samma stöd för spelen som Xbox-konsoler.

Via: The Verge

Från sajten:
image

FTC hävdar att köpet av Activision Blizzard skulle dämpa konkurrensen på spelmarknaden.

Microsoft fortsätter stöta på problem i köpet av Activision Blizzard. Inte nog med att Sony är ute och sätter käppar i hjulet utan nu får dom dessutom en stämningsansökan i knät – av en myndighet på hemmaplan. Federal trade commission (FTC) är USA:s motsvarighet till Konkurrensverket och Konsumentverket.

FTC pekar på vad som hände när Microsoft köpte upp Bethesda. Nämligen att Bethesdas spel Starfield och Redfall blev Xbox-exklusiva. Det visar enligt FTC att Microsoft kommer fortsätta undanhålla spel från konkurrerande spelplattformar. Microsoft välkomnar att köpet prövas i rätten och att deras intentioner är utöka konkurrensen samt skapa mer möjligheter för både spelutvecklare och spelare.

Via: Eurogamer

Från sajten:
image

Microsoft är inte nöjda med Storbritanniens beslut att blockera köpet av Activision Blizzard.

Dagen efter chockbeskedet som blockerar Microsofts köp av Activision Blizzard så hade Microsoft-chefen Brad Smith ett par väl valda ord att säga. I en intervju med BBC så kallade han den brittiska konkurrensmyndigheten Competition and Markets Authoritys (CMA) beslut för “den mörkaste dagen” i deras fyra decennier långa historia i Storbritannien. Det här betyder att Microsoft inte längre kan köpa Activision Blizzard och deras bibliotek av kända spel som ”Call of Duty”, ”World of Warcraft” och ”Candy Crush”.

CMA oroar sig för affärens påverkan på molnspel och dess framtid när allt fler kommer att kunna spela över molnet. Microsoft har meddelat att de kommer att överklaga beslutet och Activision Blizzard hotar med minskade investeringar i Storbritannien. Även Microsoft klargjorde att de nu ser EU som en bättre plats att investera i än Storbritannien.

Via: Eurogamer

Jag säger som alla de som kommenterar de tvångsåtgärder som de vill göra mot Apple gällande deras Appstore.

  • Det är väl bra för konkurrensen.

Bra. Jag gillar verkligen inte Microsofts stil med att köpa upp spelutvecklare får att sedan göra spelen exklusiva för Xbox.

1 gillning

För attans så många exklusiva spel Xbox har. :stuck_out_tongue:

Jag tror denna affär hade varit bra. Activision behöver försvinna från marknaden (dvs ätas upp av Microsoft) för att nytt friskt blod skall kunna innovera.

Frågan är varför vi behöver förhålla till ålpajsätarna på en kal ö ute i Nordatlanten? Vad har deras konkurrensmyndighet med något att göra?

Det kan göras en lång lista på deras inhemska speltillverkare som blivit uppköpta av utländska och nerlagda.

Bullfrog, Gremlin och Lionhead studios är tre som jag kommer på utan att kolla upp det närmre.

1 gillning

Från sajten:
image

EU har godkänt förvärvet av Activision Blizzard för 68,7 miljarder dollar bara veckor efter att Storbritannien sagt nej.

EU-kommissionen godkänner affären tack vare åtgärder från Microsoft som rör molnbaserade spel. EU tror inte att Microsoft kommer att sluta distribuera spel som ”Call of Duty” till Sony och även om de skulle göra det så tror de inte att det skulle skada konkurrensen på konsolmarknaden nämnvärt.

The European Commission has required Microsoft to license popular Activision Blizzard games automatically to competing cloud gaming services. This will apply globally and will empower millions of consumers worldwide to play these games on any device they choose.

— Brad Smith (@BradSmi) May 15, 2023

Men precis som Storbritannien så tror EU att förvärvet kan skada konkurrensen för molnbaserade speltjänster. För att affären skulle få gå igenom så var Microsoft tvungna att utöka deras 10-åriga licensavtal för molnspel med en del ändringar. Det innebär att de ska inkluderas gratis tillgång för konsumenter i EU-länder att kunna spela köpta spel på valfri molnbaserad speltjänst för nuvarande och framtida spel från Activision Blizzard. Molnbaserade speltjänster ska även erbjudas gratis licens till att kunna streama dessa spel inom EU.

Kraven gällde främst EU men Microsoft kommer att börja erbjuda det här globalt. Troligtvis för att vinna över både amerikanska och brittiska myndigheterna. Men det här är Microsofts största steg hittills att kunna fullborda den gigantiska affären.

Via: The Verge

1 gillning