Microsoft kommer släppa uppdatering till Xbox som gör den lite strömsnålare

Från sajten:
image

Elpriserna skojar man inte bort och spelar du mycket Xbox så kan du glädja dig åt att du kan spara ett par ören framöver i en kommande uppdatering som gör att konsolen inte drar lika mycket ström.

I sitt uttalande säger Microsoft att Xbox blir den första utsläppsmedvetna spelkonsolen på marknaden. När uppdateringen släpps så kommer en drös nya strömsparfunktioner finnas tillgängliga och bland dessa så finns en som gör att konsolen drar mindre ström när den inte används. Trots detta så ska den fortfarande kunna hämta ned uppdateringar och installera dem. Det kommer även gå att schemalägga vissa tider där konsolen ska stängas av helt för att sedan efter det starta upp i viloläget igen så vi snabbt kan hoppa in i spelet igen.

Så vi kommer kunna välja om vi manuellt vill ställa in tider då vi inte spelar eller så kan vi låta vår Xbox lära sig detta själv genom att analysera vilka tidpunkter vi oftast spelar på. Funktionerna finns tillgängliga för Xbox Insiders (beta-testare) och kommer släppas till alla inom kort. Enligt Microsoft själva så ska funktionerna göra att Xbox drar upp till 20 gånger mindre el än sleep-läget som idag finns.

Källa: Microsoft