Mi Vacuum Cleaner Mini

Från sajten:
image

Xiaomi har börjat sälja en liten trådlös och handhållen dammsugare för ditt hem. Vi köpte en och har testat den ett tag nu och delar här med oss av våra tankar.

Intresset för att ha en robotdammsugare i hemmet har som bekant ökat under senare år och visst är det skönt att kunna lämna hemmet och veta att den sköter det mesta av städningen. Nåja, städningen av golvytorna vill säga men hur gör du som numera kanske arbetar mer hemifrån och smular ner vid tangentbordet på ditt lilla hemmakontor eller i soffan? Speciellt om du inte orkar dra fram din vanliga dammsugare som står gömd bakom robotdammsugaren? Då kan en lite mindre handhållen dammsugare vara lösningen. Vi har testat Mi Vacuum Cleaner Mini!

Förpackning och innehåll

Som vanligt när det gäller Xiaomi så pratar vi om en stilren, vit förpackning med en bild på produkten. I kartongen finns själva dammsugaren, ett längre munstycke, ett borstmunstycke, en USB-C kabel, en strömadapter och en manual. Bara det att de skickar med en USB-C kabel och laddare är ju värt en applåd!

Första intrycket är annars att den påminner väldigt mycket om en termos. Den ligger bra i handen och känns lite som en tyngre ficklampa så kvalitetsmässigt får den bra betyg. Överlag är formatet kompakt och den upplevs inte som tung heller utan vikten gör sig bra i handen på dig.

Mi Vacuum Cleaner Mini

När vi plockar isär de olika delarna av själva dammsugaren ser vi att själva dammbehållaren rymmer inte speciellt mycket men å andra sidan så är det inte hela huset som ska dammsugas med denna. I själva dammbehållaren finns ett HEPA-filter och det går relativt enkelt att plocka isär de olika delarna. Dammsugarens dubbla filtreringssystem ser till att du får en effektiv dammsugning.

Borstmunstycket kan med fördel klickas fast på det längre munstycket vilket gör den bra lämpad till trängre utrymme också.

Mi Vacuum Cleaner Mini

Användning och intryck

Mi Vacuum Cleaner Mini är en smidig dammsugare måste jag erkänna. Den använder en borstlös motor och låter inte alltför mycket när den är igång, mindre än en fön faktiskt. Att den är trådlös är ju ett stort plus när det gäller att springa runt och dammsuga upp smulor lite här och där. Framförallt tycker jag den är praktisk i mitt hemmakontor där det både äts och jobbas. Även för att dammsuga av tangentborden på mina datorer fungerar perfekt. Dammsugaren har två olika hastigheter, eller sugkrafter kanske man ska kalla det – Standard och Max vilket märks tydligt vid användning då luft blåser ut undertill.

Sugförmågan är bra och den suger upp smulor och annan smuts med enkelhet. Nu ska det klargöras att den lämpar sig inte för större chipsbitar eller annat som bör tas med en annan dammsugare. Se det som en partner för köksbordet, skrivbordet, barnens skrivbord, bokhyllan, soffan eller andra mindre ytor där det känns onödigt att ta fram den vanliga dammsugaren. Robotdammsugaren må ta det mesta som hamnar på golvet men för skrivbordet är den klockren.

Mi Vacuum Cleaner Mini

Dessutom är den perfekt att ha i bilen om du tillhör de som tillbringar mycket tid på vägarna eller har småbarn som äter kex och kakor i ditt fordon. Laddningen med USB-C kabeln gör det ju enkelt att ladda upp den även under färd.

Tömning av behållaren är en barnlek. Tryck ner knappen och töm den i soppåsen och sitter dammet envist fast så lossar du på delarna och borstar bort resterande smuts. Enkelt och smidigt och dammsuger du bara upp småsmulor så rymmer den trots det kompakta formatet en hel del.

Mi Vacuum Cleaner Mini

Tekniska specifikationer Mi Vacuum Cleaner Mini:

 • Modell: SSXCQ01XY
 • Motorhastighet: 88.000 rpm
 • Sugkraft: 13.000 Pa
 • Batterikapacitet: 2000 mAh
 • Anslutning: USB C
 • Mått: 267 x 55 x 55 mm
 • Vikt: 500 gram

Sammanfattning

Jag har använt min handdammsugare ett par veckor nu och främst då i och kring mina båda skrivbord i hemmet. Den är klart värd sitt pris och passar dig som har en ytor där du ogärna vill fara fram med ett stort dammsugarmunstycke och onödigt hög sugkraft. Mina skrivbord är ofta belamrade med olika prylar, papper, kablar och annat som jag inte direkt orkar plocka undan mellan varven så för damm och annat som hamnar här passar Mi Vacuum Cleaner Mini perfekt. Känner du igen dig i ovanstående beskrivning så tycker jag inte du ska tveka över att köpa en – du kommer inte att ångra dig!

Jag kan inte direkt se några minus med den heller, sugkraften är fullt tillräcklig och kvaliteten inger en bra känsla tycker jag. Ordinarie pris för denna ligger på 499 kronor vilket kanske är en hundralapp för högt. Själv köpte jag på kampanj för ett lägre pris vilket gör den till ett bra kap för egen del.

Plus

 • Praktisk för mindre smuts/damm
 • Priset
 • Lätthanterad
 • Mångsidig

Minus

 • Har försökt hälla kaffe i den 3 gånger…
2 gillningar

Snacka om damm-smak på kaffet :slight_smile:

Verkar vara en bra pryl att ha på skrivbordet onekligen.

Sjukt sugen att testa i bilen!

Funkar förvånansvärt bra i bilen!

1 gillning

Stora frågan är dock - går den in i HomeKit? :slight_smile:

Blev ännu mer sugen på denna nu! Hur är batteritiden?

Vad är det här?!. 2021 och man fårmed en laddare… Snacka om att bli behandlad som djur

3 gillningar

Noterar jag ett USB-A-uttag?

men nu mår jag ännu sämre…vart är världen påväg 2021???..

Haha, yes… lite så! :nerd_face:

Be till teknikgudarna att det i alla fall är USB-C på dammsugaren.

jo men det är det…annars hade jag inte rört den.

Känner att en sån här skulle kunna vara smidig att ha, är det någon som har testat och kan ge ett omdöme?

https://www.mistore.se/sv/smarta-hem/handhallna-dammsugare/mi-vacuum-cleaner-mini

Jag har beställt en! Dock hos Proshop som är billigare.

1 gillning

Kan man få en liten recension på den efter användning?

1 gillning

Jajamensan!

1 gillning

Spännande! Ser fram emot den! :smiley:

Det gör min smuliga bil också :slight_smile:

Hon tänker “Ska inte du gå snart” :joy:

1 gillning