Mi Mix 4 är den senaste mobilen från Xiaomi

Från sajten:
image

Under gårdagens event i Kina passade Xiaomi på att presentera sin senaste mobiltelefon, Mi Mix 4. Den stora nyheten är en inbyggd selfiekamera under displayen.

Givetvis bjuder telefonen, Xiaomi Mi Mix 4, på massor av andra tekniska nyheter men framför allt är det deras CUP (Camera Under Panel) som sticker ut. Mobiltelefonen har även UWB-teknologi och den senaste Snapdragon 888-processorn, 5G och 120 W snabbladdning med kabel och 50 W trådlös snabbladdning.

Den inbyggda selfiekameran är mer eller mindre osynlig för ögat när man betraktar displayen och det är väl hit de flesta mobiltillverkare vill komma så småningom. Xiaomi använder både hårdvara och mjukvara för att se till att bilder som tas med denna bibehåller såväl färger som detaljer.

Displayen i Mi Mix 4 är en 6.67″ Amoled 3D med rundade kanter och 10-bitars TrueColor meed 120 Hz uppdateringsfrekvens. Ljud från Harman Kardon och måtten på telefonen är 162.65 x 75.35 x 8.02 mm med en vikt på 225 gram.

Utöver detta så har mobilen en keramisk baksida som produceras vid en temperatur av 1.400 °C. Det keramiska materialet sägs minska telefonens vikt med 30%. Xiaomi Mi Mix 4 kommer i 3 olika färger; Ceramic Black, Ceramic White, och Ceramic Gray.

Xiaomi Mi Mix 4

120 W snabbladdning

När det gäller laddning så har man inte sparat på krutet. Batteriet är på 4.500 mAh och snabbladdas med kabel på endast 15 minuter och 28 minuter trådlöst i deras Boost Mode vilket får anses vara imponerande. Vid normal laddning är tiderna 21 minuter med kabel och 45 minuter trådlöst. För trådlös snabbladdning stöds 50 W och hela 120 W ansluten med kabel.

Peka med mobilen

Xiaomi har utrustat telefonen med en unik UWB-teknologi (Ultra Wide Band) som innebär att du bara behöver peka med mobilen mot en kompatibel enhet varpå du kan styra denna.

Xiaomi Mi Mix 4

Avancerad kamera

Mi Mix 4 har en 108 MP huvudkamera som ger skarpa bilder, även vid inzoomning av detaljer. Dessutom finns en 13 MP vidvinkel kamera och en 8 MP kamera som stöder upp till 50x digital zoom. Selfiekameran är på 20 MP.

Det enda som är tråkigt med denna mobil är att den bara släpps i Kina som det ser ut nu. Pris ligger på mellan USD 770-970 beroende på konfiguration och den börjar säljas den 16 augusti 2021.

Källa: Xiaomi

1 gillning

Är väl Samsung HMX sensor i denna?
Trevlig lur helt klart och imponerande laddning.
Men de behöver jobba lite på uppdateringar och mjukvara för oss i västvärlden

1 - Är det någon som vill ha utstående kameragrejj på baksidan?

2 - Är det någon som har så tajta fickor att de inte skulle få plats med en telefon 1,5 mm tjockare?

3 - Är det någon som skulle verkligen lida av lite bättre batteritid?

Det är ju det den inte gör - sticker ut :sweat_smile:

Imponerande vilka telefoner Xiaomi skickar ut, ligger verkligen i framkant. Ändå är det inget som lockar mer än på pappret. Säger kanske en del om vikten av mjukvara, rykte och att man sällan lämnar sina upparbetade vanor.

2 gillningar