Metas smarta glasögon ser ut att kunna en hel del

Från sajten:
image

De nya smarta glasögonen från Meta som tagits fram tillsammans med Ray-Ban ser nu ut som glasögon. Borta är det klumpiga och osnygga.

Ray-Ban Meta Smart Glasses är namnet på företagets nya smarta glasögon som tagits fram i samarbete med Ray-Ban. De har fått en mer slimmad design och påminner nu mer om ett par vanliga glasögon eller solglasögon. Håll utkik efter ett pulserande vitt sken runt kameralinserna vilket innebär att inspelning pågår.

Med de nya smarta glasögonen går det att hantera telefonsamtal, spela musik samt sända det som händer framför dig i realtid till både Facebook och Instagram. Glasögonen har ett liknande ljudsystem som finns hos Amazon’s Echo Frames och Bose Tempo som spelar upp musik så att bara den som bär glasögonen hör det. Det finns totalt fem mikrofoner som ska se till att samtal hörs på ett bra sätt. De båda kamerorna som sitter på varsin sida är på 12 MP och kan spela in video i 1080p. Totalt kan det lagras ungefär 500 bilder och 100 stycken 30-sekunders videoklipp innan minnet på 32 GB fylls.

Glasögonen ska börja säljas den 17 oktober och rekommenderat pris är 299 amerikanska dollar.

Källa: The Verge

1 gillning